Most akkor bejelentettek vagy sem? Elbukom az álláskeresési járulékot?
Egy hónapja keresek állást, egy hete megigényeltem az "álláskeresési járulékot", amit 45 napig kapok az eddig bejelentett munkáim alapján. Pár napja voltam egy próbanapon, ahol még a munka kezdete előtt aláirattak velem egy papírt, amire az adataimat kellett ráírnom + keltezés + aláírás (telefonszám is kellett, meg számlaszám, bár utóbbit nem írtam rá, mert nem ment fejből - azt mondták, az annyira nem is fontos, nem is értettem a dolgot). Munkaszerződést nem írtam alá, a lapon tényleg csak adatok voltak, tehát semmi a fizetésről, a szabadnapokról, felmondási időről, munkakörömről, munkáltatómról, stb. Igen, én voltam a hülye, amiért már reggel aláírtam bármit is, de gondoltam, nem akadékoskodom már a legelején, és úgyis csak akkor jelentenek be, ha megbeszéltük, hogy biztosan folytatjuk együtt a pályafutást. Gondoltam, előtte lemegy a próbanap, értitek.
Függetlenül attól, hogy ez próbanap volt, végig úgy beszéltek és tervezgettem velem, mintha már belementem volna az egészbe. Elhangzott egy olyan mondat is, hogy: „Akkor most az XY a kitöltött papír alapján bejelent téged.” Ez nyugtalanít most, mert másnap reggel szóltam nekik, hogy ne várjanak, nem akarom ezt a fajta munkát csinálni, mert hát addigra tudatosult bennem, hogy előbb ásnám el magam, minthogy ezt hosszútávra bevállaljam.
Amit még magyaráztak, hogy két órára jelentenek majd be valami szövetkezet által, úgyhogy csak a TB-m lett volna fizetve, és a többit pénzbe kaptam volna.
Most amiatt aggódom, hogy ezek esetleg bejelentettek, holott a rózsaszín kiskönyvem még mindig a munkaügyi hivatalban van, hisz beregisztráltam oda, hogy kapjam az álláskeresési járulékot. Megeshet, hogy ez a munkáltató be tudott jelenteni szerződés és kiskönyv nélkül, és ezzel elvágott a maradék járulékomtól?
menj be az okmányirodába és csinalj magadnak ügyfélkapus regisztrációt.Ennek segitségével barmikor lekérdezhető az hogy az adott munkáltató bejelentett -e vagy sem.
ha megvan irj ide , leirom hogy kell nem bonyolult.
És az igaz bármilyen papir amit aláirsz azonnal!!!! adjanak belőle példányt.Ha nem már el is lehet tépni is otthagyni az egészet mert nem fogsz jól kijönni belőle !
nincs bizalom
Igen, dolgoztam 8 órát.
Ma megkérdeztem végül a kisfőnököt telefonon, hogy bejelentett-e, írta, hogy igen, csak arra a napra, alkalmira. Ha jól tudom, így nem ugrik a munkanélkülis pénz... Mondjuk így, hogy a fizut nem kaptam meg, aznapra gondolom, nem kaptam meg azt a pénzt se, haha... Nem baj, ne is írjátok, hogy menjek be követelni a jussom, mert nem hiányzik nekem a konfliktus senkivel... Dugják a s3ggükbe, szánalmas, hogy a telefonban szóba se jött az a fizu.
Kicsit mondjuk beparáztam attól, hogy aláírtam vmit, amiről nem kaptam példányt, de... bízom abban, hogy nekik se hiányzik pereskedés, meg ilyesmi, annyit szerintem nem érek nekik...
Köszönöm a válaszokat amúgy, nem gondoltam volna, hogy ilyen lelkesen segítetek majd. :)
"A munkaszerződést mindkét fél aláírja, munkáltató le is pecsételi, innentől érvényes;"
Csak javítanám a fentieket. Aláírás szükséges rá, pecsét soha nem volt kötelező, most sem az. Pecsét nélkül is érvényes, ha a munkáltatói jogkör gyakorlója írta alá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!