Miért az, hogy rengetegen tanulnak informatikusnak, mégis hiányszakma?
Az előzőhöz kapcsolódóan és emiatt lehet hogy offolás lesz:
Amikor én tanultam informatikát akkor voltak olyan tárgyak hogy közgazdaságtan és filozófia (!!!) és fizika és még több olyan amiről azt gondoltam hogy nem veszem majd hasznát (tényleg nem nagyon). Még szövegszerkesztés és táblázatkezelés tárgy is volt. Elektrotechnika is (áramköri egységek stb) és ezek mind alaptárgyak voltak. Volt valami vírus-tan (én csak így hívtam) amit szóról szóra kértek vissza (mi a Pnak azt nem tudom). De pont a programozás elmélet és gyakorlat volt elhanyagolva (én úgy éreztem) és a számítógép működése és javítása stb is szinte csak lábjegyzetként volt jelen vagy csak szakirányban. Még jó hogy a mániám volt a számítástechnika mert ez a téma mindenhonnan ragadt rám és magánszorgalomból sokmindent megtanultam amit nem tanítottak (sok iskolán kívüli szakkönyvet vettem főleg külföldi szerzőktől). Úgy sejtem még ma is így van az infós oktatás ezzel. Lehet hogy itt van a hiba. Tömör és lényegretörő it oktatás kellene sok gyakorlati résszel és a legfontosabbakat professzionálisan megtanítani.
"aki elvégi tuti, hogy jó állást talál, jól fog keresni vele"
Francokat, lásd előző hozzászólásokat. :P
Hozzánk olyan informatikus jött, aki pl. nem tudta, hogyan lehet kiíratni excelben az egyenes egyenletét.
Sokaknál az egyszerű telepítés is nehézséget okozott...
Hiába vannak sokan, ha még a visszajárót sem tudják kiszámolni hiába adják össze a tudásukat Balázskával!
Van OKJ-s programozó ismerősöm is és programozásban az egyik legjobb. Több multinál is dolgozott (most is).
Nekem csak főiskolai tapasztalataim vannak. Azok közül akiket ismerek van aki ELTE prog-matra járt és mondta hogy az még elfogadható tudást ad ha belead amit lehet a nebuló.
Nagyon sok év távlatából azt mondhatom hogy folyamatosan képeznie kell magát az embereknek az IT iparban. Bővíteni a tudást és életben tartani. Meg érzék is kell hozzá és nagy mértékű kreativitás. Akiben nincs ez nincs meg annak a munkáján látszik: Végülis elvégzi amit kell de csak ennyi és külön dícséretet valahogy nem lehet mondani a munkájára.
Mert sokan amint tehetik el is jönnek külföldre, normális! bérért, nem azért a 250 rongyért, amit kapnak a pályakezdők :D
Mert sok infós közel sem keres rögtön 3-400 rongyot, sőt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!