Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Napi 6 órára vagyok bejelentve...

Napi 6 órára vagyok bejelentve ez van a szerződésben de 11 órát dolgozok. Kerhetem túlóra pénznek a napi 5 órát?

Figyelt kérdés
2018. ápr. 23. 10:48
 1/4 anonim ***** válasza:
70%
na... a főnivel hogy egyeztél meg titokban?
2018. ápr. 23. 11:09
 2/4 anonim ***** válasza:

Persze, de sok helyen csinálják azt, hogy kicsivel kevesebb időre jelentik be az lakalmazottat, hogy kevesebb járulékot kelljen fizetni, de ugyan úgy kifizetik az alkalmazottnak az előre megegyezett órabért.

Nem mondom, hogy ez jó dolog, de ha ebben egyeztetek meg akkor hagyd. Maximum menj át egy normális helyre.

Ha nem ez a helyzet és eleve úgy volt, hogy 6 órát fogsz dolgozni és csak 6 órának az órabérjét adja oda, akkor nyugodtan menj oda hozzá és kérdezd meg, hogy ezzel mi a helyzet és követeld, hogy fizetten ki a többi dolgozott óráért is.

2018. ápr. 23. 11:15
 3/4 anonim ***** válasza:

Attól függ.

Ha heti 5X 11 órát dolgozol, de csak heti 5X6 órát vagy bejelentve és ezt minden héten, akkor igen. Viszont ezt nem tudom megengedik e a Magyar jogszabályok.

Ha te pl heti 3X 11 órát dolgozol, akkor max heti 3 túlórád van.

Ez mind a munkaidő kerettől függ.

Ha 6 órában vagy bejelentve és a többi zsebből megy, az neked nem jó. Lehet, hogy most örülsz a pénznek, de majd megnézheted a nyugdijadat. ha lesz.

2018. ápr. 23. 11:22
 4/4 anonim ***** válasza:
0%
ha így egyeztetek meg akkor hiába vered magad, mellesleg máshol is ugyanezt csinálják. Olyan cég nincs aki rendesen bejelent mert lehetetlen kigazdálkodni a teljes járulékokat, azok a cégek régen csődbe mentek.
2018. ápr. 23. 11:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!