Jogszerű egy alkalmazottól fizetést visszatartani?
Nos, valószínűleg nem jogszerű, mint ahogy nagy valószínűséggel a barátod nem is annyi időre van bejelntve, mint amennyit dolgozik.
Mit lehet ilyenkor tenni? pl. bejelenteni a munkáltatót, s ezzel egyidejűleg elbúcsúzni a munkahelytől (mert szinte biztos, hogy ha nem megy el a barátod, akkor őt fogják kirúgni)
# 3
Ne írjunk már be ekkora istentelen baromságokat. Egy vitás esetben a munkáltatónak kellene bizonyítania, hogy a munkabért átadta, nem pedig a munkavállalónak, hogy ő kevesebbet kapott.
7-es, nem sántít a kérdés, ugyanis tavaly a Balatonon ez bevett szokás volt a vendéglátózásban, munkáltatók részéről - ugyanis egyik pillanatról a másikra hagyták faképnél őket a dolgozók, annyit sem mondva , hogy holnap nem jövök (ami azért szerintem nem korrekt).
Így aztán ezt a "megoldást" találták ki - így azért erősen meggondolja a munkavállaló, hogy lelépjen-e szó nélkül.
# 8
Ha én elkezdek dolgozni március 5-én, akkor az első fizetésemet valószínűleg csak április 10-én kapom meg, akkor szintén csak a 6. héten fogok kapni 4 heti fizetést. Fizetést havonta szokás adni, nem tudom, milyen jogviszonyról van szó, hogy 4 hetente jön a pénz, hónaptól függetlenül. Ettől függetlenül nem vonom kétségbe, hogy sumákol a munkáltató valamivel, sőt, pont ettől lesz még gyanúsabb a dolog.
# 9
És akkor csodálkozni a sok parasztja a Balatonon, hogy nem talál embert, amikor 2 heti fizetést visszatart :D Veregessük csak meg a vállát az ilyeneknek, hogy ez tökre érthető, persze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!