Miért adnának referenciát nekem a leendő munkahelyemhez?
Egyes jó pozíciókhoz a bekerüléshez nagy előnyt jelent, ha az embernek van jó referenciája.
Kérdem én, a jelenlegi munkahelyemen a főnököm miért adna referenciát, ha éppen cserben hagyom őt azzal, hogy lelépek egy másik céghez, mikor folyamatban lévő projektet kellene végigcsinálnom?
De ez nem csak az én esetemre igaz, hanem úgy általában. Miért adnak bárhol valakinek referenciát az előző helyről?
Felhívja a leendő munkáltató az eddigi főnököm, hogy ajánlja-e nekik az aktuális alkalmazottját? Ez így elég vicces. :)
Nem értem a referenciák lényegét, örülnék, ha valaki elmagyarázná.
A jogviszonyod megszűnését követő 1 éven belül bármikor kérhetsz az előző foglalkoztatóidtól írásos referenciát.
Ezt törvény írja elő. Azt is, hogy a volt foglalkoztató köteles ilyenkor is tisztességesen, és jóhiszeműen eljárni, nem pedig "személyeskedni". Ellenkező esetben perelhető...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!