10-ből hány leendő orvos megy úgy neki az egyetemnek, hogy ő emberségből másoknak szeretne segíteni?
Kb. 2presztízs miatt
2-3 pénz miatt
1-2 sz
Bocs véletlenül rányomtam
Szóval kb 2 amit te mondasz, 2-3 a presztízs miatt, 2-3 a pénz miatt, 2-3 pedig szülői nyomásra
Az összes, aki utána fizetés nélkül, valami afrikai országban dolgozik önkéntesként.
1920-tól 178 önkéntes volt hazánkból, neked már csak azt kell kiderítened, hogy az elmúlt 98 évben, hányan végeztek, ezt nevezzük "X"-nek.
A százalékszámítással a gyakoris kérdezők elég jelentős hányada hadilábon áll, ezért egy kis segítség:
178/X*100= a dokik ennyi %-a
Időközben rájöttem ez a válasz még korrekcióra szorul, te arra vagy kíváncsi hánynak ez az elképzelése, ez esetben "Y"-al jelöljük az egyetemnek nekifutók számát az elmúlt 98 évben.
178/Y*100 = kérdésedre a válasz, feltételezve, hogy mindben volt akkora tudásvágy, kitartás és akarat, hogy befejezzék a sulit.
Mivel ez kevés emberben van meg, ezért a te feladatod írni egy algoritmust, ami megadja, hogy a diákok hány %-a esik ki, olyanok közül, aki másoknak akar segíteni...
Ebben nem vagyok otthon sajnos :), én csak a lusták közelítő módszerét ismerem, ahol egyszerűsítésként feltételezem, hogy a kiesők között a másokon segíteni akarok aránya azonos a sulit elkezdők arányaival.
A kettőt összehozod és meg is van a közelítőleg pontos eredményed!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!