Február végén megszűnt a munkaviszonyom. Viszont a kilépő papírokat csak tegnapelőtt kaptam meg! Bemehetek még a munkaügyi központba?
1,5 évesfolyamatos munkaviszonyom volt, igaz,nem ugyanazon munkáltatónál.
Tudom, hogy járna álláskeresési járadék, amit minimum 36 napig adnak, de ha hamarabb találok másik melót, akkor ez hogy van? :)
Bármikor bemehetsz a munkaügyi központba. Akkor jár az álláskeresési, ha az igénylést megelőző 3 év alatt volt legalább 360 nap munkaviszonyod, tehát nem számit, mikor szűnt meg a munkaviszony, onnantól nézik az elmúlt 3 évet, hogy bemész. Ha volt másfél éved, az úgy saccperkábé 540 nap, igy 54 napig járna az álláskeresési (minden 10 ledolgozott nap után 1 nap, tehát ha csak 521 nap volt, akkor 52 napig).
Ha ezalatt kapsz munkát, akkor két opció van. Az egyik hogy kérheted, hogy a visszalévő napok 80%-át fizessék ki, viszont ekkor újra össze kell szedned 360 napod, hogy megint állskeresésit kapj. A másik opció, hogy hagyod a maradék napokat, cserébe ha mégsem válik be a meló, és 3 hét múlva újra munkanélküli leszel, akkor a maradék napokra még kérheted újra az álláskeresésit. Remélem, érthetően írtam le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!