Mennyit keresnek a diplomások átlagosan? Elsősorban a közgazdászokra, jogászokra, mérnökökre gondolok
Közgazdászok pályakezdőként br. 250-300 ezer Ft körül keresnek, esetleg kicsit többet vagy kevesebbet attól függően földrajzilag hol helyezkednek el és milyen pozícióban
A másik 2-t nem tudom, de felvi.hu-n valahol fenn vannak a pályakezdők átlag fizuja szakonkénr
"Közgazdászok pályakezdőként br. 250-300 ezer Ft körül keresnek, esetleg kicsit többet vagy kevesebbet attól függően földrajzilag hol helyezkednek el és milyen pozícióban"
Én 2004-ben (!) kerestem pályakezdőként közgazdász diplomával 245 ezer bruttót. Ez 14 éve volt.
Semmilyen válasznak fog hangzani, de igazából az adott munkahelytől függ, ahová felvesznek. Van ahol keveset adnak, van ahol többet, van ahol sokat.
Én első munkahelyemen a garantált bérminimumot kaptam (közgáz diploma). Utána váltottam és több lett a nettóm, mint az első helyen a bruttóm volt. Most bruttó 300+cafeteriát kapok.
Gépészmérnökök bruttó 250 és 450 között kezdenek.
Bruttó 250 az a BSc-t végzett, átlagon aluli kvalitásokkal rendelkező jelentkező vidéki kis céghez, a bruttó 450 pedig az MSc végzettségű, jó nyelvtudású, budapesti multihoz jelentkező pályakezdő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!