Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A férfiak tényleg többet...

A férfiak tényleg többet keresnek ugyanazért a munkáért mint a nő ha igen akkor miért?

Figyelt kérdés

Én ezt valahogy nem látom sok helyen dolgoztam már de ilyet hogy a nő kevesebbet keresett volna ugyanazon pozícióért valahogy nem láttam. Szerintem ez egy kreált dolog ugyanis ha ez igaz lenne akkor inkább nőket alkalmazna a vállalkozó nem lenne érdeke férfiakat alkalmazni.

És különben jogilag sem lehet ez nagyon szigorú szabályozás van erre vonatkozóan és megvannak az erre vonatkozó hatóságok egyenlő bánásmód hatóság és társai

2018. febr. 25. 12:42
 1/5 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem is hülyeség, legalább is a fejlett országokat, ahol a hiszti megy, nem valószínű, hogy érinti a téma..
2018. febr. 25. 12:56
 2/5 anonim ***** válasza:
62%
Abszolút kitalált dolog. Valamelyik mesekönyvben valamelyik nagy tudású egyszer olvasott egy ilyen hülyeséget, amit aztán bekajáltak még nagyobb tudásúak.
2018. febr. 25. 16:07
 3/5 anonim ***** válasza:
77%

Szabályozott fizetésű területeken ilyen nincs, pl. közalkalmazott, köztisztviselő.

Versenyszférában előfordulhatnak különbségek ugyanannál a cégnél ugyanolyan pozícióban dolgozók alapbére között, de nem azért, mert valaki férfi és valaki nő. Versenyszférában bértárgyalás van felvételkor, tehát "alku" után ajánlanak fizetést. Van, aki jobban tud alkudni, van, aki kevésbé jól. Nagy általánosságban állítólag a nők kevésbé szeretnek agresszívan "bértárgyalni", így lehet, hogy nagyobb a nők aránya azok között, akik ugyanabban a pozícióban valamivel kevesebbet keresnek.

Ezen kívül van még az is, hogy van, aki többet túlórázik, többet "bevállal", mint mások, így az alapbér felett több túlórapénzt vagy bónuszt kap. Itt is igaz, hogy általánosságban a férfiak azok, akik többet túlóráznak stb.

Összességében tehát inkább a személyiségjegyektől függ a dolog.

2018. febr. 25. 19:09
 4/5 anonim ***** válasza:
65%

https://www.youtube.com/watch?v=Xw7FWB9M-xU

Tudom, ez a videó nem Magyaroszág helyzetét festi le, de ez az egész baromság az USAból indult ki.

Ez előttem leírtakat nem ismételem meg :)

2018. febr. 25. 20:34
 5/5 anonim ***** válasza:
teljes mertekben igazad van, kitalalt dolog
2018. febr. 27. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!