Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért mondják, hogy a nők...

Miért mondják, hogy a nők kevesebbet keresnek ugyanazért a munkáért mint a férfiak? Én nem ezt tapasztalom.

Figyelt kérdés

Dolgoztam más sokféle munkahelyen.

- Államigazgatásban. Itt ugye bértábla van, ahol végzettség/életkor alapján béreznek, nem nemek alapján. Ráadásul az állam a legnagyobb munkáltató. (rendőr, tanár, orvos stb)

- Könyvelőirodában. Itt sem azt nézték ki-milyen nemű.

- Dolgoztam biztonsági őrként is óra bérben. A nők ugyanolyan órabért kaptak.

stb. stb. egyszóval nem értem miért mondják ezt, amikor személyesen sosem tapasztaltam ilyet.

A jelenlegi cégemnél sem az kap többet/vagy kevesebbet aki férfi vagy nő, hanem aki jobban nyal a főnöknek. A közvetlen kolléganőm ugyanazért a munkáért pl 100eFt-al kap többet. Persze nem azért mert nő, hanem mert rokonsági viszonyok vannak a háttérben. Szóval valaki tudna mondani konkrét magyar példákat arra, hogy csak azért mert nő kevesebbet keresett mint a férfi kollégája. Legyen az bármilyen terület. Tesco pénztáros vagy bármi.

2016. jún. 29. 13:01
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
74%
Pont könyvelőirodában dolgozom. Az új srác 90 ezerrel keres többet. Nem csinál többet, még én segítek neki.
2016. jún. 29. 13:05
 2/21 A kérdező kommentje:
1, gondolom nem azért mert férfi. Anno szinte minden női kollégám többet keresett, de nem azért mert nők voltak. Tapasztalat vagy a főnökkel való viszony döntötte el ki mennyit kereset.
2016. jún. 29. 13:08
 3/21 anonim ***** válasza:
Bárhol láthatsz példát, ahol nem fix bértábla van, hanem megegyezés kérdése a fizetés, nyilván egy bizonyos intervallumban (bár, ha nehezen találnak jó embert egy pozícióra, még azt is nagyon rugalmasan kezelik.)
2016. jún. 29. 13:14
 4/21 anonim ***** válasza:
79%
Jól van, nyuszika, akkor neked van igazad. A te egyszemélyes tapasztalataid az egész világra érvényesek. Az enyémek semmit nem érnek.
2016. jún. 29. 13:16
 5/21 anonim ***** válasza:
9%
Örömlányként én sajnos nem ezt tapasztalom.. : /
2016. jún. 29. 13:20
 6/21 A kérdező kommentje:
3, biztos van példa, de én nem láttam eddig sehol, és az ismerőseim körében sem tudok, pedig vannak eladók, tanárok, bankügyintézők stb, de ha van is különbség az nem a nemek miatt van. Inkább a tapasztalat, iskolai végzettség stb miatt, ami nő és férfi oldalra is billentheti a dolgot.
2016. jún. 29. 13:25
 7/21 A kérdező kommentje:
4, nem mondtam hogy nekem van igazam, csak eddig nem láttam rá példát(ismerősi körben sem). ehhez képest a médiában gyakran elhangzik.
2016. jún. 29. 13:26
 8/21 A kérdező kommentje:
5, ezt hogy érted?
 9/21 anonim ***** válasza:
86%
ÉN nem láttam sehol, ÉN, ÉN, ÉN.
 10/21 A kérdező kommentje:
9, csak arról tudok beszélni amit tapasztalok. már ez is baj? ezért kérdezek meg másokat. lehet ők tapasztaltak ilyesmit, de a közvetlen ismerőseim (tanár, eladó stb) szintén nem tudnak példát mondani. Azt gondoltam itt talán...
2016. jún. 29. 13:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!