Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért mondják, hogy a nők...

Miért mondják, hogy a nők kevesebbet keresnek ugyanazért a munkáért mint a férfiak? Én nem ezt tapasztalom.

Figyelt kérdés

Dolgoztam más sokféle munkahelyen.

- Államigazgatásban. Itt ugye bértábla van, ahol végzettség/életkor alapján béreznek, nem nemek alapján. Ráadásul az állam a legnagyobb munkáltató. (rendőr, tanár, orvos stb)

- Könyvelőirodában. Itt sem azt nézték ki-milyen nemű.

- Dolgoztam biztonsági őrként is óra bérben. A nők ugyanolyan órabért kaptak.

stb. stb. egyszóval nem értem miért mondják ezt, amikor személyesen sosem tapasztaltam ilyet.

A jelenlegi cégemnél sem az kap többet/vagy kevesebbet aki férfi vagy nő, hanem aki jobban nyal a főnöknek. A közvetlen kolléganőm ugyanazért a munkáért pl 100eFt-al kap többet. Persze nem azért mert nő, hanem mert rokonsági viszonyok vannak a háttérben. Szóval valaki tudna mondani konkrét magyar példákat arra, hogy csak azért mert nő kevesebbet keresett mint a férfi kollégája. Legyen az bármilyen terület. Tesco pénztáros vagy bármi.

2016. jún. 29. 13:01
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
0%

Mert a statisztikák szerint tényleg kevesebbet keresnek.

DE!

Mo-on jobb, ha nem sokkal jobb a helyzet más országoknál.

Mint pl. az USA-ban, vagy más fejlett országban.

A Clintonnéval kapcsolatban jött elő, hogy nem tervez javítást az átlagosan egyharmaddal kevesebb női fizetéseknél.

Bár azt nem tudom, hogy mennyire vették figyelembe, hogy sok helyen eleve azért nőket keresnek különböző munkakörökre, mert kevesebbet akarnak fizetni.

Meg azt sem tudom, hogy hogyan veszik figyelembe, hogy ha egy munkahelyen vannak férfiak is nők is, a férfiak nem hagyják a nőket pl. nehezet emelni, hiába van benne a munkaköri leírásban.

Vagy hogy a tűzoltóknál, ha embert kéne menteni, egy 100 kilós ember cipeléséhez hiába fizetnek ugyanannyit egy nőnek - esetleg 50-60 kilós nőnek- ha 3 nő együtt sem tudna egy ájult százkilós valakit kihozni egy házból.

De azért csak fizessünk ugyanannyit a tűzoltónőknek? Inkább ne.

2016. júl. 3. 16:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!