Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Tényleg növekedtek a magyarors...

Qwertynemtom kérdése:

Tényleg növekedtek a magyarországi bérek? Jobb a megélhetés? Megérné otthon házat venni?

Figyelt kérdés
Sziasztok. 4 éve élek Walesben, a férjem angol, itt ismerkedtünk meg. Nyártól elkezdünk házra gyūjteni,Anyukám szerint érdemes lenne visszaköltöznünk Magyarországra,mert úgy látja, javultak a bérek, és a gyerekek után is jár támogatás. Mit gondoltok?
2018. febr. 25. 11:31
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
71%
en meg 5-szor annyit keresek, csak épp nem otthon. Az egy dolog, hogy nőttek a bérek, de az életszínvonal, meg az emberek mentalitása, hozzáállása a dolgokhoz ugyanolyan trágya. Én is szalagmunkát végzek, de még mindig jobban megbecsülnek, mint otthon becsültek. Továbbá otthon is adnak nyári meg karácsonyi pénzt? Adóból kb évi 600 eurót visszatudunk igényelni. Azt menjek haza havi 160ezres fizetésért, csak mert jobbak a bérek?
2018. febr. 25. 12:51
 12/25 anonim ***** válasza:
76%

Helyetekben várnék.

A bérek nőttek, viszont, a termelés nem. Ez inflációt fog magával hozni, ami 2019-2020-ra fog kicsúcsosdni.

Amíg a britek az unióban vannak, addig kár ugrálni. Sokan vissza akarják csinálni, ami nem lehetetlen, hogy vissza is csinálják. 1,5 év van a kilépésig. Én azt megvárnám.

2018. febr. 25. 12:51
 13/25 anonim ***** válasza:
53%

"Ha te és párod elmentek dolgozni egy normál betanitott szalagos munkára kaptok 160/fő fizit (mi ennyit kapunk)"

Ja, bruttóba.

2018. febr. 25. 13:11
 14/25 anonim ***** válasza:
33%

Mit lehet egy egyszerű tényen leértékelni? Meg miért kell egyből beírni, hogy "én bezzeg 5x annyit keresek brühü brühü"

Senki sem írta, hogy németországi gazdaságunk lett.

Arról nem beszélbe, hogy nem mindenkinek van kedve idegen országban, migránsként gyári melósként robotolni.

2018. febr. 25. 14:34
 15/25 anonim ***** válasza:
Azt kell leértékelni, hogy mindenki elégedett, mert egy kicsit emelkedett a fizetés. De ez minek köszönhető? Nem a mérhetetlen nagy fejlődésnek, amit 8 éve látunk. Mert ha az ember azt látná, hogy igen, nem halnak meg az emberek a sürgősségin pl, nem kell 8-10 órákat várakozni, nem teleplakátolással lenne tele az ország, lenne elég mentős, vagy jobb lenne az oktatás, akkor lehetne miről beszélni. Nem színjáték lenne, hanem valós megoldás, akkor nem lenne leértékelve sem.
2018. febr. 25. 14:38
 16/25 anonim ***** válasza:
Nem az egészségügyről beszéltem, hanem a fizetésemről, még írtam is, hogy nem fideszes vagyok. Látom, hogy ezt fájdalmas feldolgozni, azt meg majd én eldöntöm, hogy mennyire vagyok elégedett vele. Ibkább keresek 300-400 kilót itt nyugisan a barátaim, honfitársaim közt, minthogy idegen országban, 3 műszakban valami multikulti közegben robotoljak 20-30-40 százalémkal többért.
2018. febr. 25. 14:55
 17/25 anonim ***** válasza:
Persze a szíve joga mindenkinek eldönteni mivel elégedett. Csak ne adjuk már elő azt, hogy minden szuper lett, mert megemelkedtek a bérek. De azon kívül nem lett megreformálva semmi, sem az egészségügy nem lett jobb, sem az oktatás, és a fiatalok java menekülne külföldről. Ez pedig hosszútávon bukta.
2018. febr. 25. 15:05
 18/25 anonim ***** válasza:
68%

Dehogy nőttek a bérek, a lakásárak ellenben az egekben.

Gyerekek után jár támogatás, de abból a 40 ezerbő a seggedet épp kitörölheted.

Haza ne menjteke...

2018. febr. 25. 15:07
 19/25 anonim ***** válasza:

Fejlesztők, közgazdászok bérében már nem sok különbség van, vásárlóerő-paritáson mérve már meg lehet keresni nagyjából a nyugati béreket.

Melós fizuk is nőttek, én Budapestről tudok nyilatkozni. Minden ismerősöm általában 2x annyit keres, mint 5-6 évvel ezelőtt. Vidéken nem tudom mi a helyzet, Kelet-Magyarország állítólag tényleg gáz még mindig.

Az infrastruktúra még tényleg gázos, egészségügyben most lesznek nagy átalakítások (szuperkórházak, felujítások). Van it is igényes egészségügy, csak sajnos nem az átlag embereknek. Nézd meg milyen luxus kórház épült a Duna-partra.

Be kéne már fejezni, ezt a Németországhoz való hasonlítgatást. Németország a világ egyik legjobb gazdasága, nem értem a magyaroknak miért ilyen természetes, hogy ahhoz hasonlítgatják az országot. Ott a világ másik 70%-a, ami szegényebb nálunk.

2018. febr. 25. 15:50
 20/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, csak szerettem volna véleményeket.
2018. febr. 25. 23:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!