Tényleg növekedtek a magyarországi bérek? Jobb a megélhetés? Megérné otthon házat venni?
Helyetekben várnék.
A bérek nőttek, viszont, a termelés nem. Ez inflációt fog magával hozni, ami 2019-2020-ra fog kicsúcsosdni.
Amíg a britek az unióban vannak, addig kár ugrálni. Sokan vissza akarják csinálni, ami nem lehetetlen, hogy vissza is csinálják. 1,5 év van a kilépésig. Én azt megvárnám.
"Ha te és párod elmentek dolgozni egy normál betanitott szalagos munkára kaptok 160/fő fizit (mi ennyit kapunk)"
Ja, bruttóba.
Mit lehet egy egyszerű tényen leértékelni? Meg miért kell egyből beírni, hogy "én bezzeg 5x annyit keresek brühü brühü"
Senki sem írta, hogy németországi gazdaságunk lett.
Arról nem beszélbe, hogy nem mindenkinek van kedve idegen országban, migránsként gyári melósként robotolni.
Dehogy nőttek a bérek, a lakásárak ellenben az egekben.
Gyerekek után jár támogatás, de abból a 40 ezerbő a seggedet épp kitörölheted.
Haza ne menjteke...
Fejlesztők, közgazdászok bérében már nem sok különbség van, vásárlóerő-paritáson mérve már meg lehet keresni nagyjából a nyugati béreket.
Melós fizuk is nőttek, én Budapestről tudok nyilatkozni. Minden ismerősöm általában 2x annyit keres, mint 5-6 évvel ezelőtt. Vidéken nem tudom mi a helyzet, Kelet-Magyarország állítólag tényleg gáz még mindig.
Az infrastruktúra még tényleg gázos, egészségügyben most lesznek nagy átalakítások (szuperkórházak, felujítások). Van it is igényes egészségügy, csak sajnos nem az átlag embereknek. Nézd meg milyen luxus kórház épült a Duna-partra.
Be kéne már fejezni, ezt a Németországhoz való hasonlítgatást. Németország a világ egyik legjobb gazdasága, nem értem a magyaroknak miért ilyen természetes, hogy ahhoz hasonlítgatják az országot. Ott a világ másik 70%-a, ami szegényebb nálunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!