Mekkora az az összeg, aminek segítségével fent tudod tartani magad miután elköltöztél a szüleidtől?
Ez azért sok mindentől függ :D Mennyibe kerül az albérlet és mellé a rezsi. Ha vagy olyan szerencsés hogy saját lakhelyed lenne nem bérelt akkor máris sokat spórolsz.
Mennyit szeretsz enni és mit, nyilván ha minden nap rendelsz és nem magadnak főzöl az megint több. Szeretsz-e bulizni hétvégente, vagy inkább otthon töltöd 'spórolósan' és még lehetne millió mást sorolni amitől függ. Kezdésnek szerintem olyan 120-150 ezer körül jó lenne, igaz félrerakni nem sokat tudnál a mai albérlet árak mellett. Ha viszont saját akkor szerintem 80-100ezer is elég hogy fent tarts saját magad.
Ha a lakhatás adott és célod a túlélés, akkor 40.000Ft körül.
Ha albérlet is kell, de élni is akarsz, akkor attól függ, hogy vidéki nagyváros, vagy kisváros, annak függvényében változik az albérlet ára. Szerintem 150-ből már fent tudod magad tartani, legyen vidéki nagyváros (garzon 70-80 rezsivel) vagy kisváros (50-60rezsivel) a maradék a megélhetés és szórakozás, vagy spórolsz havi 10-15-öt, hogy nyáron el tudj menni valahova.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!