Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Meglehet élni 300ezer forintbó...

Meglehet élni 300ezer forintból, úgy hogy ezt két ember keresné és 3 gyereket szeretnének?

Figyelt kérdés

Rólam és barátomról lenne szó. Mindketten tanárnak tanulunk. Ő most végez, nekem még van pár évem. 3 gyermeket szeretnénk majd egyszer. Nem tudom hogy ez a tanári fizetésből, azaz ennyi pénzből kivitelezhető -e? Tudom hogy a tanárok fizetése nő az évek alatt. De nem olyan jelentősen. És félek emiatt. Barátom most elkezdett egy masszőrképzést én is gondolkozom azon, hogy vagy párhuzamosan még egy képzést vagy egy tanfolyamot elvégezzek.

Viszont nem szeretnék lemondani az álmomról, hogy tanítsak.(gimiben szeretnénk mindketten) Eddig úgy néz ki Pesten szeretne élni majd barátom,de én ezt annyira nem pártolom, mert pest nagyon drága.

Mi a véleményetek?

2018. febr. 18. 12:34
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
53%

Gyanítom, hogy ezt a kérdést is te raktad fel: https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-f..

Én már írtam ehhez a kérdéshez is, én vagyok a 61%-os. Még mindig tartom magam ahhoz, hogy igen sajnos szűkös lesz. 3 gyerekkel meg főleg.

2018. febr. 19. 08:11
 12/21 anonim ***** válasza:
Utolsó 3 gyerekkel pont, hogy kevésbé szűkös mint kettővel. A 3. gyerek nagyjából havi 100 ezer forintot hoz, miközben az addigi 4 fős családban valószínűleg nem volt 100e Ft per fő addig. Tehát többet hoz mint visz.
2018. febr. 19. 15:45
 13/21 anonim ***** válasza:
0%
Elég szomorú hogy a gyerekekkel is már kalkulálni kell meg anyagoskodni, és nem azért vállaljátok mert küldetéseteknek érzitek, hogy egy egészséges, normális embert neveljetek fel, akire majd büszkék lehettek.
2018. febr. 19. 20:28
 14/21 A kérdező kommentje:

mi tesómmal ketten voltunk és sajnálom, hogy annó anya nem vállalt be még egy gyermeket, hiszen számtalan kedvezményben részesülnek a 3 gyerekes családok.

És én lettem volna a legboldogabb, ha nekem is lehetett volna kistesóm, úgy mint nővéremnek voltam én.:)

Nem szeretném az anyagi vonzatát nézni a dolgoknak. Mindig is több gyereket szerettem volna.

2018. febr. 19. 22:03
 15/21 anonim ***** válasza:

"és nem azért vállaljátok mert"

Ó jaj ne, ez már megint a tipikus van sapka nincs sapka esete. Ha 3 gyereket akarunk akkor hú jajj milyen sokba kerül. Ha utána megindoklom, hogy ez nem is igaz, sőt, sokszor anyagilag könnyebb 3 mint 2 akkor meg jössz te a hülyeségeddel, hogy biztos csak a pénz miatt akarjuk.

2018. febr. 19. 22:57
 16/21 anonim ***** válasza:

Még össze sem házasodtatok, de már 3 gyereknél tartasz fejben, meg hogy hogy fogtok megélni...fura.

Én úgy mentem férjhez, hogy vidékről akkor költöztünk fel bp-re, én tanítottam(rajzot), kezdő bért kaptam, a férjem meg a burger kingnél dolgozott, mellette egyetem utolsó évét taposta. Akkor (2012) én 80ezret kerestem, férjem 67 ezret.

Esküvő után fél évvel férjem kapott állást a szakmájában ( gépészmérnök). Jelenleg 450-et keres nettó. Én reklámügynökségénél dolgozom, mint grafikus, 300 nettót hozok haza.

Akkor is meg tudtunk élni? Igen.

Most is meg tudunk élni? Igen.

Viszont ég és föld a különbség a 2 életszínvonal között. Emlékszem, hogy másképpen kellett bevásárolnom, nem tudtunk elmenni étterembe, nyaralni, nem tudtam kondibérletre és biokajákra költeni...stb. De megéltünk.

Viszont: édesanyám tanár, apukám ügyvéd. 3-an vagyunk testvérek. Ha apám nem lett volna, éhenhaltunk volna. Anyám éppen ezért még el sem válhatott volna, ha arról van szó, szerencsére nem volt baj a házasságukkal, de ha lett volna, se tudott volna mozdulni.

Ja és mi pesten lakunk, a haverom, aki egy multinál dolgozik, és nettó 250-et keres, nem tud kivenni saját albit, csak egy szobát másokkal együtt. Nem éppen családbarát. Ilyen fizuk mellett a saját lakás nyilván felejtős, az albi meg itt nagyon drága. Esetleg vidéken tudnátok eléldegélni, de akkor sem élni, csak vegetálni, ha azt a 3 gyereket normálisan akarjátok nevelni, pl ha kell fogszabályzó, vagy különtanár, vagy zeneiskola, sport...stb, akkor nem fogjátok tudni honnan lesz rá lé.

Egy extanár

2018. febr. 20. 20:01
 17/21 anonim ***** válasza:
Igen, ez a fő kérdés, hogy mennyit szándékoztok költeni a gyerekeitekre... Csak arra kell, hogy a sok kedvezményt meg pótlékot bezsebeljétek? Mert akkor nem érdemes szülni, ugyanis rengeteg áldozatvállalással fog járni, és ami bevétel származik belőlük, azt a neveltetésükre el is fogjátok költeni (ha nem többet).
2018. febr. 20. 21:01
 18/21 anonim ***** válasza:
Utolsó: mivel mindenki magából indul ki, így gondolom te a támogatások miatt vállalsz gyereket. Akkor megsugom:legjobban akkor jössz ki anyagilag ha egyáltalán nincs gyereked!
2018. febr. 20. 22:42
 19/21 A kérdező kommentje:

ó dehogyis, írtam hogy kiskorom óta sok gyerekes családanya szeretnék lenni.

Csak akkor még 8-at mondtam akárki kérdezett:D Ma már 3-at mondok. :)

Akkor még azt sem tudtam mi az a családi...

És milyen kedvezmények vannak. Mindig is sok gyereket szerettem volna, kérlek ne vonjatok le ilyen következtetéseket.

Köszönöm szépen a válaszokat. Nagyon tanulságos volt.

Nekem nincs igényem étteremre, külföldi utazásra.

Inkább csak belföldi kirándulásokra olykor olykor ennyi. Konditerembe se voltam még soha, jobb szeretek a természetben sportolni.

Szüleim voltak már mindenféle élethelyzetben. Úgyhogy volt évekig hogy koplaltam és volt olyan is, hogy megvolt mindenem...

Volt hogy anyukámnak szülinapjára egy borítékba 200 Ft-ot adtam, régóta tartogatott kis zsebpénzem. Szegény nagyon elsírta magát. És hálásan köszönte nekem így tudott venni egy kis kaját.

Úgyhogy tudom, hogy ezt nem akarom többé!

2018. febr. 20. 22:55
 20/21 anonim ***** válasza:
18-as igen, mindenki magából indul ki, ezért vágyom én is a támogatásokra, mert a 475 ezres nettó fizumból még az alapszükségleteimet sem tudom fedezni :)
2018. febr. 21. 00:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!