Egy pincérnek, miért kell?
Pl. úgy legyen tapasztalata, hogy a szakközépiskolákban (jaj, bocsánat, szakgimnáziumban) nyáron szakmai gyakorlatra kell menni - így feltételezem, hogy a vendéglátóipari sem kivétel ez alól.
Érdekes, a fiam szakközépben (azért is :D )tanul és eddig minden szakmai gyakorlatos helyén azt mondták: bármikor visszamehet oda dolgozni (kereskedelem)
Netán van vendéglátós végzettséged és úgy nem tudtál elhelyezkedni?
"Hát 9 én egyik helyet sem sajnálom ,amelyik emiatt zár be ,mert nincs pincér. De igenis lenne."
Dehogy lenne, már a hozzád hasonló felfogású tulajok, meg vendégek elüldözték őket.
Egy hely színvonalat a felszolgálók, és a szakácsok adják.
Most már havi 400 ezeret is adnának kedves tulajdonosok, hogy legyen, aki kiveszi a tányért. De még így sincs.
Amit én évekig iskolába, meg éttermekbe tanultam, azt te meg ledegradálod valami p*cshúzogatos játékká.
Majd barátom, ha le tudsz szedni 20 tányért a kezedbe, de ne couvert, hanem rotisat, majd akkor elkezdheted a tanulást.
LOL, ha lenne éttermem tuti ilyen embereket vennék fel mint Te, kérdező :DDDD
Teljesen egyet értek az utolsó hozzászólóval, sajnos túl sok az országban a tajparaszt akik azt hiszik mindent tudnak. Én nem vagyok pincér, de sajnos az én szakmámban is találkoztam hasonló megjegyzésekkel, amikor meg mondtam, hogy bizonyítsa be mit tud, vakarta a fejét mint valami blfsz. Te is ilyen vagy kérdező, ha annyira kemény vagy menj el pincérnek aztán ott verd a nyálad ne egy anonim oldalon.
Kérdező, mintha kicsit elsiklottál volna a kérdésem felett: van vendéglátós sulid/végzettséged?
"Remélem csődbe megy az összes ilyen étterem"
Még ez a jóindulat... Így fogsz a vendégekkel is bánni, hogy ha valamelyik vendég meg meri említeni, hogy nem elég meleg a leves, akkor a nyakába öntöd? :D
Igazából nem értem a "hisztid" tárgyát: jelentkeztél egy helyre - vagy nem is jelentkeztél? - ahol elvárják, hogy legyen valami tapasztalatod a dologban: szerintem ez egy teljesen normális elvárás.
Az már régen rossz, ha a vendégeken akarod megtanulni a szakmát.
Ez ugyan olyan mintha sebészt keresnének... ne a betegen kezdjen el tanulni, roh@dtsebész vágót megtudja fogni bárki?!.....
Egyebként most hirtelenbe fogj már meg egy teli tálcát a balkezedben, es kezdj el vele setalni meg lepakolni, meg 3 tányért egy kézzel. Itt lemerem fogadni borítanál.
Probald ki es meglátod hogy nem olyan bszott egyszerű,
Tudsz egy állófogadást elokesziteni? Bort dekantálni? Tudod hogy ha kérdezi a vendég milyen bort ajánlasz a marhához mit ajanjl? Vöröset fehéret roset? Edeset félédeset, felszarazst, szarazat? Hogyan kell szervirozni? Tányért le rakni, rámolni? Árut át venni? Leltározni? Standolni? Házmester? Fröccs fajták? Sör? A la cart vagy menust estkeztetes? Mi a kulonbseg?
Angol szerviz, francia szerviz? Svájci szerviz? Melyiket tudod? Ja hogy egyiket sem? Johogy nem akarnak alkalmazni ott vinnéd le a színvonalat!
Kér a vendég aperitifet vagy digestivet? Nem mindegy mit es mikor de te tudod? Csak gáz szitúba keverednél hogy le sül a pofadrol a bőr...
Ballonpohar mikor kell? Melange a kedvencem megtudod csinalni?? ( az egy kv) chéving? Betudod gyujtani? Reggelihez kötelező. Couvert tányér? Svájci tányér? Alaptányér? Es még van.. csáró? Kell a fizetettéshez. Dropstop? Melyik pincészettől van ez a bor? Kerdezik a vendégek... vagy a villányitól milyen édes fehérbort tudna hozni? Olaszrizling? Hat azt tudod az egy bor. NEM! az egy szőlőfajta. Van nagyon sok tudni kell! Frappirozas? Fontos.. gourmet kanalat hozd már ide! Hangedli, dreco kötelező felszerelés. Csinalj már krutont a bélszínhez ja es hogy kérték megsutve a belszint? Felangolosan?
Szamitogepbe valo bevitel, százalékszámitás, elazámolás, 5% 27% mit hova? Na kb 10% ot mondtam el hogy mit kene tudni.. ne vidd csodbe a helyet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!