Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egy pincérnek, miért kell?

Egy pincérnek, miért kell?

Figyelt kérdés
Szerintetek egy pincérnek vagy pultosnak miért kell,hogy tapasztalata legyen. Mikor szerintem egy r.hadt tányért ,meg poharakat mindenki ki tud vinni tapasztalat nélkül is. Szerintetek?

2018. febr. 10. 22:02
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
57%

Pl. úgy legyen tapasztalata, hogy a szakközépiskolákban (jaj, bocsánat, szakgimnáziumban) nyáron szakmai gyakorlatra kell menni - így feltételezem, hogy a vendéglátóipari sem kivétel ez alól.

Érdekes, a fiam szakközépben (azért is :D )tanul és eddig minden szakmai gyakorlatos helyén azt mondták: bármikor visszamehet oda dolgozni (kereskedelem)

Netán van vendéglátós végzettséged és úgy nem tudtál elhelyezkedni?

2018. febr. 11. 11:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/24 anonim ***** válasza:
42%

"Hát 9 én egyik helyet sem sajnálom ,amelyik emiatt zár be ,mert nincs pincér. De igenis lenne."


Dehogy lenne, már a hozzád hasonló felfogású tulajok, meg vendégek elüldözték őket.

Egy hely színvonalat a felszolgálók, és a szakácsok adják.

Most már havi 400 ezeret is adnának kedves tulajdonosok, hogy legyen, aki kiveszi a tányért. De még így sincs.


Amit én évekig iskolába, meg éttermekbe tanultam, azt te meg ledegradálod valami p*cshúzogatos játékká.


Majd barátom, ha le tudsz szedni 20 tányért a kezedbe, de ne couvert, hanem rotisat, majd akkor elkezdheted a tanulást.

2018. febr. 11. 11:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/24 anonim ***** válasza:
58%

LOL, ha lenne éttermem tuti ilyen embereket vennék fel mint Te, kérdező :DDDD


Teljesen egyet értek az utolsó hozzászólóval, sajnos túl sok az országban a tajparaszt akik azt hiszik mindent tudnak. Én nem vagyok pincér, de sajnos az én szakmámban is találkoztam hasonló megjegyzésekkel, amikor meg mondtam, hogy bizonyítsa be mit tud, vakarta a fejét mint valami blfsz. Te is ilyen vagy kérdező, ha annyira kemény vagy menj el pincérnek aztán ott verd a nyálad ne egy anonim oldalon.

2018. febr. 11. 12:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/24 anonim ***** válasza:
46%
Mindenhol vannak ilyenek... én is csak beírok pár számot meg ynomkodom a gombot...
2018. febr. 11. 12:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/24 A kérdező kommentje:
Mennék is ,de nem lehet mert hú de nagy tapasztalat miatt nem mehetek amit elvárnak. Remélem csődbe megy az összes ilyen étterem es akkor majd rájönnek hogy a kezdőket is alkalmazni kéne.. mert szerintem minden megtanulható. És a kezdők is válhatnak profivá csak nem hagyják ,hogy kibontakozzon. Szánalamas ez az egész ország!!
2018. febr. 11. 12:55
 16/24 anonim ***** válasza:
54%

Kérdező, mintha kicsit elsiklottál volna a kérdésem felett: van vendéglátós sulid/végzettséged?


"Remélem csődbe megy az összes ilyen étterem"

Még ez a jóindulat... Így fogsz a vendégekkel is bánni, hogy ha valamelyik vendég meg meri említeni, hogy nem elég meleg a leves, akkor a nyakába öntöd? :D


Igazából nem értem a "hisztid" tárgyát: jelentkeztél egy helyre - vagy nem is jelentkeztél? - ahol elvárják, hogy legyen valami tapasztalatod a dologban: szerintem ez egy teljesen normális elvárás.

Az már régen rossz, ha a vendégeken akarod megtanulni a szakmát.

2018. febr. 11. 13:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/24 anonim ***** válasza:
Most akkor az a bajod, hogy téged nem vesznek fel sehova vagy az, hogy " egy r.hadt tányért ,meg poharakat mindenki ki tud vinni tapasztalat nélkül is"?
2018. febr. 11. 15:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/24 anonim ***** válasza:
39%

Ez ugyan olyan mintha sebészt keresnének... ne a betegen kezdjen el tanulni, roh@dtsebész vágót megtudja fogni bárki?!.....

 Egyebként most hirtelenbe fogj már meg egy teli tálcát a balkezedben, es kezdj el vele setalni meg lepakolni, meg 3 tányért egy kézzel. Itt lemerem fogadni borítanál.

Probald ki es meglátod hogy nem olyan bszott egyszerű,

Tudsz egy állófogadást elokesziteni? Bort dekantálni? Tudod hogy ha kérdezi a vendég milyen bort ajánlasz a marhához mit ajanjl? Vöröset fehéret roset? Edeset félédeset, felszarazst, szarazat? Hogyan kell szervirozni? Tányért le rakni, rámolni? Árut át venni? Leltározni? Standolni? Házmester? Fröccs fajták? Sör? A la cart vagy menust estkeztetes? Mi a kulonbseg?

Angol szerviz, francia szerviz? Svájci szerviz? Melyiket tudod? Ja hogy egyiket sem? Johogy nem akarnak alkalmazni ott vinnéd le a színvonalat!

Kér a vendég aperitifet vagy digestivet? Nem mindegy mit es mikor de te tudod? Csak gáz szitúba keverednél hogy le sül a pofadrol a bőr...

Ballonpohar mikor kell? Melange a kedvencem megtudod csinalni?? ( az egy kv) chéving? Betudod gyujtani? Reggelihez kötelező. Couvert tányér? Svájci tányér? Alaptányér? Es még van.. csáró? Kell a fizetettéshez. Dropstop? Melyik pincészettől van ez a bor? Kerdezik a vendégek... vagy a villányitól milyen édes fehérbort tudna hozni? Olaszrizling? Hat azt tudod az egy bor. NEM! az egy szőlőfajta. Van nagyon sok tudni kell! Frappirozas? Fontos.. gourmet kanalat hozd már ide! Hangedli, dreco kötelező felszerelés. Csinalj már krutont a bélszínhez ja es hogy kérték megsutve a belszint?  Felangolosan?

Szamitogepbe valo bevitel, százalékszámitás, elazámolás, 5% 27% mit hova?  Na kb 10% ot mondtam el hogy mit kene tudni.. ne vidd csodbe a helyet

2018. ápr. 6. 13:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/24 A kérdező kommentje:
18 nyugodjál már le. Nehogy szívinfarktust kapjál itt nekem!!! Nem kell a hülye priviket küldözgetned, nem vagyok rá kíváncsi!!!
2018. ápr. 6. 14:54
 20/24 anonim ***** válasza:
40%
Mind a kettő egy rohadt nehéz szakma, mint fizikailag, mint pszichésen, és nagy szaktudást igényel. Továbbá nem családbarát, nincsenek hétvégék, se ünnepek. Én akikkel dolgoztam azok 90%-95%-a vagy drogos volt vagy alkoholista, vagy egy idegbeteg roncs. Nem egy álommunka.
2018. ápr. 6. 23:05
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!