Ket felsofoku angol+nemet nyelvtudas, igazgatasszervezoi+tortenelem BA szakos diplomakkal milyen eselyeim vannak Budapesten munka szempontjabol? 250-300 koruli netto lehetseges?
Hetes vagyok.
Engem kifejezetten érdekelne, ha már sikerült lepontozni, hogy mi vagy melyek azok a munkakörök, amelyekröl azt gondoljátok, hogy nem sablon munkával jár és amely alapján azt a következtetést le tudjátok vonni, hogy alapvetöen nem a sablon munka a jellemzö.
Mindig csodáltam azokat az embereket, akik azt hitték ök nem droidok...pedig ha belegondolunk minden munkakörnek megvannak a jellemzö feladatai, a feladatok megoldásának a gyakorta rögzitett lépései és az ember bármennyire is szeretné ugyanazt ismételgeti, pontosan ugyanugy ahogy az operátor a gép mellett, a buszsöför a járatán, a szájsebész az ügyeletben, a programozo két kola között. Persze az ember szeretné hinni, hogy ö nem robot, de ilyenböl kevés van és semmiképpen sem ez a jellemzö.
Az ssc amugy szerintem sem lehet egy leányálom, de a kérdésre mindenképpen egy reaális válasz.
A #3 tökéletesen leírta, csak páran huszonéves korukban (sem?) döbbennek rá arra, hogy bizony az alsó tagozatos Magyarország-térképükről lehagyták az ország Budapesten kívül eső részét. Igen, bármelyik megyeszékhelyhez kapcsolódó álláshirdetéseket megnézitek, más se fog kelleni, csak gyári munkás, bolti dolgozó és egy-két helyen üzletkötő vagy eladó. Pécstől Székesfehérváron és Szolnokon át Nyíregyházáig, Szuperinfótól VMP-n át Professionig.
Most kivételesen tárgytalan a fenti, ugyanis a kérdező pesti munkát keres. Ott vannak SSC-k, ahol meg lehet keresni ilyen összegeket. Aztán hogy mennyivel jobb egy SSC-s telefonos ügyfélszolgálatán ülni ~250-ért X órában, felelősséggel, mint gyári melósnak vagy árufeltöltőnek lenni ~135-ért percre pontosan 8,5 órában, nuku felelősséggel, azt mindenki magának döntse el. (Egy """vidéki""" büfészakos diplomás.)
@15
Nem az volt a lényege a mondandómnak, hogy büfészakkal nem lehet találni állást, hanem hogy úgy egyáltalán nem. Szerintem az ilyen szakot végzettek 95%-a (magamat is beleértve) nem azért végezte el a szakot, hogy abban helyezkedjen el, hanem hogy egy kulturált, lehetőleg szellemi munkakörben dolgozzon, így senkit nem zavar, hogy nem keresnek kimondottan szlavisztikát, történelmet, kommédiát végzett friss diplomásokat.
Különben lean-mérnököt keresnek itt is. Nagyjából évente hármat. Ismételten ajánlom átböngészni még az álláskeresős portálok királyának a Professionnek az oldalait is bármely tetszőleges kelet-magyarországi megyeszékhely viszonylatában. Igaz ez az egész már teljesen OFF, csak irritál, hogy ténylegesen körültekintés nélkül osztják az észt sokan.
"Lehet választani a fizikai és az irodai robotmunka között, amibe már évek alatt belefásulsz, és megkérded magadtól hogy mi a francnak élsz. Ez a kettő van ma Magyarországon. "
Ez az utolsó szóig igaz de az utolsó szóig. 3 diplomás ssc-s dolgozó mondja ezt aki úgy gyűlöli a világot mint a szart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!