Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan dolgozhatnék Amerikában...

Hogyan dolgozhatnék Amerikában a nyáron?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nem igazán vagyok otthon ebben az egész vízum témában, szóval gondoltam itt biztos tud valaki segíteni.

17 éves vagyok, és a nyáron szeretnék kimenni Amerikába diákmunkát vállalni. Igazából nem is a munka a lényeg, bármit megcsinálnék, elsősorban a nyelvtanulás miatt céloztam meg az országot.

Olvastam arról, hogy ha 90 napnál kevesebb ideig tartózkodunk az Államokban, akkor vízum nélkül is oda utazhatunk. Azonban nem tudom, mennyiben befolyásolja ezt az, hogy én dolgoznék is ebben az időszakban.

A kérdésem szóval az lenne, hogy egyáltalán van-e lehetőség diákként kint dolgozni a nyáron, és ha van, akkor milyen engedélyek szükségesek hozzá?

Előre is köszönöm!

2017. dec. 29. 22:06
 1/8 anonim ***** válasza:
56%

Követség honlapján fent vannak a vízum típusok. Régen volt idénymunkás vízum, Trump óta változtak a dolgok, nem tudom van még-e.

Aztán aszerint kéne munkát keresni.

2017. dec. 29. 22:24
 2/8 anonim ***** válasza:
22%

1

17 évesen nem szállhatsz egyedül repülőre

2 oda-vissza út az államokba kb 4 repülőjárat összesen ez min 800E forint és 2 hónap alatt nem keresel meg ennyit

3 usában nem dolgozhatnak munkavállalási engedély nélkül azok akik nem állampolgárok és csak azok dolgozhatnak diákmunkát 21 év alatt akik állampolgárok

4 nincs magyar közvetítő amerikai diákmunkára.

5 kint 2 hónapra ki sem adnak albérletet, és egy amerikai városban az albérletet csak 21 év fölött lehet szerzőttetni vagy törvényes képviselővel.

6 amerikában 1 albérlet alsúhangon 200E *

2017. dec. 29. 23:53
 3/8 anonim ***** válasza:
56%

"17 évesen nem szállhatsz egyedül repülőre"

Már miért ne szállhatna?

"2 oda-vissza út az államokba kb 4 repülőjárat összesen ez min 800E forint és 2 hónap alatt nem keresel meg ennyit"

Mi Kanadában élünk, max. 250 ezerből kijön egy oda-vissza út fejenként, pedig át is kell szállnunk.

A többi igaz.

2017. dec. 30. 00:27
 4/8 anonim ***** válasza:
81%

Ha nincsen ismerősöd illetve tapasztalatod Amerikában, akkor szerintem rakd későbbre ezt a tervet.

Leginkább a nyelvtanulás miatt mennél ki? Olyan messze? Minek, hisz itt van nekünk az Egyesült Királyság. (De még Írország is úgyahogy, ha a nyelv számít csak.)

Oda már 50 ezerért találsz oda-vissza repjegyet ha időben foglalod, addig maradhatsz ameddig akarsz, és már 14 illetve max 16 éves kortól egyedül jöhetsz-mehetsz-szálinkózhatsz abban az országban bármerre.

Persze oda se úgy menjél, hogy csak fogod magad és mész. A lakhatás és a kaja az legyen biztos, a többi nem fontos.

Ha legálisan nem, akkor feketén is 100% hogy találsz minimálbérért munkát magadnak.

Szerintem ilyen fiatalon ne vágj neki az USA-nak. Igaz hogy a lehetőségek országa, de azért ennyire nem.

*

Ha az amerikai akcentus miatt mentél volna az USA-ba, akkor sincs baj, hisz Angliában mindenféle beszédstílust megtalálsz. Dél-Angliában divat a farmereknél avagy "parasztoknál" az amerikai kiejtés, ami tényleg hasonlít az amcsira. De ha nem fontos az USA akcentus, akkor mit szólsz a csavargó cockney-londoni akcentushoz? Esetleg a posh, azaz úri beszéd, amit kicsit északabbra találsz Manchester, West Yorkshire (Leeds, Bradford) környéke fele?

Vagy jobban vonz téged a fele-német angol kiejtés ami Liverpool-ban jártas?

Esetleg a tört angol, ami Skóciában és Észak-Írországban/illetve Írországban használatos?

Amerika már nem is olyan izgalmas, ugye? :)

Jó persze, más a kultúra, Anglia kicsit csúnyácskább rossz időjárással, de szerintem egyelőre megteszi számodra. Sokkal elérhetőbb mint Amerika.

2017. dec. 30. 00:53
 5/8 anonim ***** válasza:
81%
2 oda-vissza út 800e? Lol... Nagyon max 300E de inkabb 250, kicsit élelmesnek kell lenni. A kérdésre válaszolva: próbáld meg a nyári táborokat, anno egyetemen nekünk előadásokat is tartottak róluk, már bánom, hogy akkor nem mentem. Az igaz, hogy ott anyanyelvi amerikaival nem sokat találkoznál a gyerekeken kívül, mert direkt arra szakosodnak, hogy külföldi diákokat alkalmazzanak. Nem tudom, hogy 18+-nak kell-e lenni hozzá.
2017. dec. 30. 05:24
 6/8 anonim ***** válasza:
74%
Még várj egy évet, addig nézegesd a ccusa honlapját. 18 év feletti diákokat közvetítenek ki az USA-ba, nyári táborokba dolgozni, és ők intéznek mindent, nem kell neked részletesen tudnod, hogy milyen vízum, meg hogy működik.
2017. dec. 30. 09:23
 7/8 anonim ***** válasza:
60%
talán azért mert 17 éves nem jogosult arra hogy egyedül elhagyja az országot mert nem cselekvőképes mert fiatalkorú azért. a szülei felelnek érte és kész. csak felügyelettel hagyhatja el az országot ÉS a szülői házat. Mint ahogy el sem költözhet 17 évesen otthonról, szerződést sem írhat alá pl albérleti szerződést törvényi képviselő nélkül. Legyél már tisztába az ország jograndszerével ha abból áll az életed hogy itt osztod az észt gyik -en de azt se tudod hogy pontosan melyik országban élsz.
2017. dec. 30. 10:47
 8/8 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszönöm szépen a válaszokat!

Sajnos a lakhatás tényleg túl problémás lenne, szóval várok egy évet.

Angliában már voltam 2 éve nyáron, de sajnos nincsenek pozitív tapasztalataim, így oda nem szeretnék visszamenni.

A táborokról olvastam sokat, de oda is 18 év a minimum életkor.

És, hogy tisztázzuk, Angliából 15 évesen teljesen egyedül jöttem haza repülővel. Mégcsak a reptérre sem kísért el senki.

Mégegyszer köszönöm a válaszaitok!

2017. dec. 30. 12:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!