A minimálbér-emelésnek lesznek vesztesei? Emelnek de majd annyit se kapnak mint eddig?
Egy szakszervezetis tótumfaktum nyilatkozott a klubrádióban, hogy rengeteg vesztese lesz a 18-as minimálbér-emelésnek (ahogy már a 17-esnek is sok vesztese volt) mert sok munkáltató azt csinálja majd, hogy emel ugyan, de átjelent 8 órásból 6 órásba, és csak a 6 órára fizeti az emeltet. Az eredmény hogy szegény melós még annyit se keres majd a 8 órával mint eddig, noha „emeltek“-mert persze hiába teszik át 6 órásba azért ugyanúgy jár be ahogy eddig 8ba.
Szerintetek is sok vesztese lesz a minimálbér-emelésnek?
Van is erről pár cikk pl
A kis magyar cégek szívták meg a minimálbér-emeléssel
Vannak vesztesei
Megvan, kik lehetnek a minimálbér-emelés vesztesei
Nyilván a minimálbér emelésnek lehetnek vesztesei. Meg is oszlanak a vélemények arról, hogy szükséges-e az ilyen léptékű emelés.
Amit te írsz, az illegális. Nincs olyan, hogy "átjelent 6 órába". Ahhoz szerződésmódosítás kell, ami a két fél közös akarata. De ha ez meg is történik, olyan nincs, hogy 6 órás bért fizet, de elvár 8 óra munkát - ezt a munkaügyi felügyelőségi hatóságoknak kellene vizsgálniuk.
Nyilván a legnagyobb vesztesek azok, akik ilyenkor teljesen elveszítik a munkájukat, mert már nem éri meg őket alkalmazni. És nyilván aki minimálbért keres, az nem a munkaerőpiac nagykutyája, hogy utána 2 hét alatt munkát találjon, és legyintsen az egészre.
"Amit te írsz, az illegális. Nincs olyan, hogy "átjelent 6 órába""
Azt te is tudod de ha nem akkor most elmondom hogy mi a legális jogszerű és ebből mi valósul meg az ég és föld.
AZ ilyne átjelentést és szerződésmódosítások úgy mennek a "jobb" helyeken hogy vagy aláírod vagy mehetsz is haza.
És aki örül hogy állása van egyáltalán az inkább aláírja és keres kevesebbet csak ki nem rúgják mert még a kevesebb is több mint a semmi amit meló nélkül keresne.
Az meg hogy 6 órával 8at melóznak-én pl 8 órás bejelentéssel simán vagyok benn néha 10eket és sose fizetik ki. Meg is mondják ez van döntsem el maradok vagy sem.
Mondjuk én nem is minbéres vagyok így maradok.
" hanem csak úgy általában vesztes."
Akkor olvasd el ezt.
Ágazati szintű lezárt munkaügyi vizsgálatsorozat ahol a vizsgált munkáltatók 80%-a!!!!!!!!! ELBUKOTT!!!
10ből 8 cég csal de keményen!
ÉS TÖMEGEK DOLGOZNAK NÁLUK,sokszor még a minimálbérért sem!!
Több tízezer biztonsági őr dolgozhat feketén az állam orra előtt
Ezeket a szabálytalanságokat találták a biztonsági őröknél
a cégek 76 százalékánál és a munkavállalók 68 százalékánál találtak jogsértést.
86% os jogsértési ráta!!!
Alig van cég ami nem csal!!!
"Feketén dolgozni, és 8+ óra munkáért még minimálbért sem kapni az nem teljesen ugyanaz."
és aki feketén melózik 8 órát és még minimált se kap?
Semelyik vállalkozóra nem lehet rákényszeríteni olyan fizetés emelést, amit nem tud kigazdálkodni!
Mondjuk az emberke keresett 120-at, most meg munkanélküli lesz!
Inkább az adókat meg a járulékokat kellene csökkenteni, de így a kormány a saját zsebébe pakolná a pénzt.
"nem fizet mindenkinek félmillát, mert akkor neki nem telne naponta új BMW-re."
Ja. És 10ből 9 esetben így is van.
Én még más vállalkozót nem láttam csak sírt 0-24ben hogy jaj de nehéz és mindjárt csődbe is ment.
Majd a hétvégére kiugrik az Alpokba síelni annyira szar.
Ja.
Volt olyan főnököm aki elsírta magát hogy két hetet csúszik a fizetés mert jaj nincs pénz-majd családdal együtt kiugrott a hétvégre Londonba koncertre.
Annyira nem volt pénzt.
Mocskos hazug az összes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!