Emlékeztek rá amikor még csak 50. 000 Ft volt a minimálbér?
"Arányosan nőtt ugyan a bér, de az árak is... utóbbi jobban."
Mit nem beszélsz, 2-es... ! :D
Hiszen nincs is infláció...! Az, hogy bemegyek valahová, és ami fél éve még csak 229 ft-ba került, ma meg már 299 ft, nos az csak a véletlen műve - vagy biztos lázálmomban láttam, hogy ilyen drága lett.
Hogy az a 10 db-os tojás, ami Németországban - ahol a bérek a sokszorosai a miénknek - csak 1 euró 9 cent (azaz 35 ft), nos, ez nálunk 55 - 60-65. 70 ft, azaz a duplája - ez is merő "tévedés"...
Hogy a sertéshús az áfacsökkentés ellenére ma már ugyanannyiba kerül, mint előtte - ez csak a véletlen műve.
A gyümölcs meg, mintha képtelen lenne elrugaszkodni a 400 ft/kg-os ártól (teljesen mindegy, hogy déligyümölcs (banán, mandarin) vagy szőlőről beszélünk, ilyen meg megint csak a mesében van. :-)
A minap hallottam, hogy a létminimum 88 ezer ft, izéééé, rögtön eszembe jutott, hogy a minimálbér nettó 84 ezer ft, tehát "hivatalosan" élhetünk a létminimum alatt 8 órás munkával :-(
(nem, én nem ennyit keresek,kedves gyakori közönsége, nem kell nekem ugrani, hogy "tanultál volna, most jobban keresnél", stb.)
"Gazdagszik az egész világ, eltűnik a szegénység,"
Néha azért a szemedet is ki szoktad nyitni, amikor mész az utcán? :-)
Budapesten kívül is jártál már? Tudod, hogy ma Magyarországon vannak olyan favak, ahol még internet sincs?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!