Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Az embereknek miért ellenszenv...

Az embereknek miért ellenszenves az ha valakinek nem kell dolgoznia?

Figyelt kérdés

20 éves lány vagyok. Heti 2-szer járok pénzügyi-számviteli ügyintéző képzésre ezután majd szeretném elvégezni a mérlegképes könyvelőit is. Nem dolgozom suli mellett, és soha nem volt még egy nyári/ diák munkám sem. Viszont itthon én csinálok minden házimunkát. Apámmal lakok akitől havi 60.000 Ft zsebpénzt kapok, ez nekem bőven elég és sokat tudok félre tenni belőle. Régebben amikor jelentkeztem egy Tescos állásra, apum lecseszett, hogy inkább a tanulással foglalkozzak + ráérek még dolgozni.

Azt vettem észre, hogy némelyik volt és jelenlegi osztálytársaimnak emiatt ellenszenves vagyok. Mintha nem vennének komolyan engem és mintha le is néznének. Nem értem miért, hiszen nem vagyok nagyképű sőt kimondottan szerénynek tartom magam.

A gimnáziumot is levelezőn végeztem el ott is minden osztálytársam dolgozott és a jelenlegi képzésen is minden osztálytársamnak van munkája csak nekem nincs.

Egyébként így mindig betudok járni suliba és minden dolgozatra tudok készülni. Jó jegyeim vannak.

Szóval az miért ellenszenves néhány embernek ha valakinek nem kell dolgoznia? Az miért "baj" ha valakinek kicsit másabb az élete/ sorsa?

Nektek mi a véleményetek/ tapasztalaitok ezzel kapcsolatban?

2018. jan. 4. 11:35
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

A 3-as válaszoló egy idióta. Majdnem az összes pontja amit írt egy nagy demagóg marhaság. Én csak egyre reagálnék, mert többre nincs türelmem.

"Azért, mert így nem serzel munkatapasztalatot és hiába lesz képzésed ha nincs tapasztalatod sehova nem vesznek fel mert még a tapasztalt munkerő és a diplomások is sort állnak a munkáért. "

A kérdező most csinálja a szakmáját. Szerinted egy könyvelői állásnál mégis mennyit nyom majd latba pl. egy korábbi tescós munka? Amit te karrierépítésnek gondolsz, az rohadtul nem az.

2018. jan. 4. 12:29
 12/17 anonim ***** válasza:
14%

"20 évesen konkrétan még szinte gyerek"

a magad nevében beszélj. nem megalázó? 20 évesen már karriert építenek az emberek ő meg otthon mosogat és heti 2× bejár valahova ceruzát koptatni.

2018. jan. 4. 12:30
 13/17 anonim ***** válasza:
24%

12: Milyen karriert???

18-22 évesen még egyetemista sok ember. Akkor mégis, hogy építené már 20 évesen a karrierjét.

Nem megalázó.

Én is gyereknek éreztem még magam sok mindenben 20 évesen, pedig én már dolgoztam akkor :D

2018. jan. 4. 13:02
 14/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!:)

Az nem minősül karrier építésnek, hogy még 17 évesen megcsináltam a jogsit, nyelveket és szakmát tanulok, tehát folyamatosan képzem magam??? Nem arról jegyzetelek és tanulok a suliban, hogy hogyan párzanak a molylepkék hanem a vállalkozások pénzügyeiről, államháztartásról, adózásról, gazdasági jogokról stb-ről. Az osztálytársaim mind azért jelentkeztek erre a szakmára, hogy ezt elvégezve kitörhessenek majd a gyárból, a mekiből, a takarításból, a kiszolgálásból stb.

2018. jan. 4. 13:15
 15/17 anonim ***** válasza:
75%
Iligyek.
2018. jan. 4. 13:59
 16/17 anonim válasza:
63%

Nem ellenszenves, de nagyon irigy lennék rád, így valószínűleg nem barátkoznék veled...

Amúgy ilyen a normális szülő.

Az enyémeket nekem kell eltartanom, így egyetem és munka mellett, napi 4 óra alvás és pokol az élet.

2018. jan. 4. 14:00
 17/17 anonim ***** válasza:
68%

Nem az az ellenszenves nekik, hogy nem dolgozol, hanem hogy így is van annyi pénzed, mint másnak, aki főállásban dolgozik ennyiért. :D

Amúgy azt remélem tudod, hogy hiába szerzed meg a mérlegképest, ha nincs szakmai gyakorlatod, nehezen fogsz vele munkát kapni. Én 4 évig kerestem, mire végre felvettek valahova, ahol normális a fizetés is! A legtöbb helyre több éves szakmai tapasztalatot kértek. Olyan visszajelzéseket kaptam a könyvelő irodáktól, hogy nekik nincs idejük betanítani új embereket, úgyhogy csak olyat vesznek fel, aki már évek óta dolgozott ezen a területen, és már tudja, mit kell csinálni. Csak olyan helyekre vettek volna fel tapasztalat nélkül, ahol kiszúrták volna a szemem a minimálbérrel, pedig mivel a végzettségem megvolt, legalább a garantált bérminimumot kellett volna, hogy fizessék szabály szerint. :/

2018. jan. 4. 23:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!