Ha a jövőben a legtöbb munka elfog tűnni a technológia fejlődésének hatására, akkor nem is kell majd dolgozniuk az embereknek? Vagy mindenki programozó lesz?
miért ne kellene dolgozni?
Te mint átlag ember, most se kapsz pénz mondjuk az automata olajfúró robotok után, amik a nap 24 órájában üzemelnek.
miért is lenne másképp 20-30 év múlva?
Mérő László monda erre a Microsoft Future Decoded-on, hogy az emberek olyan munkákat fognak végezni, ami nélkül lehet élni, csak nem érdemes. Szerintem igaza volt ebben.
Plusz a jelenlegi népességet 2 milliárd ember simán ki tudná szolgálni mindennel.
Mindig lesz olyan munka, amit ember kell, hogy végezzen.
Azzal, hogy automatizálva lesznek a rendszerek, csökken a
hibalehetőség, viszont új munkahelyeket is teremt. Nem
fogja a fúrótorony betölteni magába a hűtőfolyadékot a
tartályhajóról, vagy épp nem fogja kicserélni magának a
tönkrement fúrófejet. Persze idővel ezt is automatizálhat-
ják, de akkor pedig az azt működtető rendszerhez kell va-
laki, aki karbantartja.
"Te mint átlag ember, most se kapsz pénz mondjuk az automata olajfúró robotok után, amik a nap 24 órájában üzemelnek."
De kapsz. A profitból adót fizetnek, amiből kaphatsz segélyt vagy egyéb juttatást.
Bill Gates megadóztatná a robotokat is:
"Azzal, hogy automatizálva lesznek a rendszerek, csökken a
hibalehetőség, viszont új munkahelyeket is teremt."
Hát, ha pl. a BKK pénztárait nézzük, akkor ez nem igazán így van, sajnos :-( Rengeteg pénztár szűnt meg - ami akár nyugdíj felé közeledő embereknek is adott munkát - a mostani automaták viszont csapnivalóak. A múltkor a fél várost beutaztam és képtelen voltam egy jegyet venni - mert csak készpénz volt nálam - azt viszont nem fogadta el, nem volt jó az automata, kifogyott a papír,stb.
Én mondjuk speciel pont jobban szeretem az automatákat ha jegyvásárlásról van szó.
A vicc, hogy azok is azért nem működnek mert a csövesek elb..sszák, a részegek rugdossák, a BKK meg nem tölti fel...ez mind az emberen múlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!