Tényleg dolgozik valaki napi 10-12 órát (heti 5 nap)?
Figyelt kérdés
Olvastam itt egy csomó kommentet, hogy napi 10-12 óra munka mellett nincs időm takaritani, sportolni, főzni, csajozni stb.
Ha a vállalkozóktól eltekintünk, tényleg vannak olyan munkavállalók akik heti 5 nappal számolva napi 10-12 órát dolgoznak? Ez egyáltalán legális? Milyen munkák esetén lehet ilyen, vajon a munkavállalók hány százalékát érinti?
Tavasztol oszig kertepites es ontozo tekelepites. Es meg festo cegnel melozok hetfitol pentwkig hetvegen meg a kertepites es ontozo telepites ami sajat munka. Szoktam szamitogep laptop szerelessel foglalkozni is de csak telen
2018. jan. 2. 05:15
12/19 anonim válasza:
Egyik hypermarketben a biztonsági őr tudom, hogy több, mint havi 200 órát dolgozik, nagyrészt állva. De látjuk is, hogy mindig ott van, reggel 6-kor is, este is, mindennap.
2018. jan. 2. 07:39
13/19 anonim válasza:
Van, ahol hétfőn bejelentik, hogy: szerdától kezdve 12 órázás minden egyes nap, vagyis sze-pé.
Vagy menj vasárnap estére, aztán szerdán befejezed az estét, utána vissza délutánra.
MIlyen munkák? Ahol gyártani kell ezerrel, vagy vendéglátás.
2018. jan. 2. 12:10
14/19 anonim válasza:
Áruházban a menedzserek is kb. ilyen munkarendben vannak nálunk. Bár papíron "kötetlen" beosztásban dolgoznak, napi 5-6 napot bent vannak, az említett napi 10-12 óra pedig megvan nekik is. A biztonságisok dettó.
A buszvezetők egyes helyeken ennél többet is munkában tartózkodnak (nyilván nem 16 órát DOLGOZNAK, tehát nem vezetnek, de szolgálatban vannak). Vasúton ugyanez, főleg magántársaságoknál. De hogy még mindig a közlekedésnél maradjunk, a futároknak is addig tart a munkaidejük, amíg ki nem szállítottak mindent, ami a legritkább esetben van meg 8 óra alatt. Az eüben szintén nem ritka legjobb tudomásom szerint az állandó túlórázás meg az ügyelet.
Egyébként most az is kérdés, hogy mi számít munkának: a ténylegesen robottal töltött idő, vagy ami a szabadidődből megy el munkába és onnan hazafele utazással is? Mert ha utóbbi, akkor az ország jó 70%-át nyugodt szívvel ide lehet sorolni munkakörtől függetlenül.
2018. jan. 2. 16:15
15/19 anonim válasza:
Az apám heti 6 napot dolgozik, napi 10-11 órákat és minimálbérre van bejelentve. :( egyébként szódatöltő üzemben ő afféle "mindenes", koránt sem csak a gép mellett áll.
2018. jan. 2. 20:08
16/19 anonim válasza:
Persze, édesanyám ápolónőként 12 órázik, általában heti 5-6 napon.
2018. máj. 29. 22:04
17/19 anonim válasza:
Heti 5 nap? :D Dràga én a hétből 6 vagy 7 napot 12óràzok 2éve.
2018. okt. 25. 11:25
18/19 anonim válasza:
Rövid ideig dolgoztam egy étteremben, ahol délelőtt 10-től hajnal 1-ig dolgoznak, azaz 15 órát egy nap. Rendesek egyébként, mert heti 4 napot illik menni, 3 is belefér, meg lehet beszélni bármit, de azért van, hogy 6 napot dolgozik némely ember egy héten. Ja egyébként ez számomra pozitív tapasztalat volt, mert a hangulat nagyon jó és a bérszint erősen a nyugatihoz közelít, szóval nem egy robot munka. De azért mégiscsak kemény lehet annak, aki 6 napot lenyom.
2019. jún. 13. 17:35
19/19 anonim válasza:
Én heti 5 napban 12 órázok és a 6ik nap 8 óra. Ezt màr 5 éve csinálom és borzasztóan fárasztó emelet életem sincs konkrétan, de ami biztos hogy meg van a havi 480-490k Ft. Üdvözlettel egy vendégmunkás
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!