Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Tényleg dolgozik valaki napi...

Tényleg dolgozik valaki napi 10-12 órát (heti 5 nap)?

Figyelt kérdés

Olvastam itt egy csomó kommentet, hogy napi 10-12 óra munka mellett nincs időm takaritani, sportolni, főzni, csajozni stb.

Ha a vállalkozóktól eltekintünk, tényleg vannak olyan munkavállalók akik heti 5 nappal számolva napi 10-12 órát dolgoznak? Ez egyáltalán legális? Milyen munkák esetén lehet ilyen, vajon a munkavállalók hány százalékát érinti?

Köszönöm .

2018. jan. 1. 20:01
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
38%
Balázska, kezdesz nagyon unalmas lenni.
2018. jan. 1. 20:10
 2/19 anonim ***** válasza:
77%
Kereskedelem, vendéglátás és társai. egyáltalán nem ritka.
2018. jan. 1. 20:11
 3/19 A kérdező kommentje:
LOL, én is ismerem Balázst, de ez kivételesen nem az ő kérdése. :) Volt Családi kategóriában egy kérdés, hogy mit fog szólni az anyám, ha kiderül hogy takarítónők fogadtam. Ott kommentelték páran, hogy megértik, sokan vannak aki napi 12 órát dolgoznak és így már nincs erejük takarítani. Ez inspirálta a kérdést.
2018. jan. 1. 20:13
 4/19 A kérdező kommentje:
De ez legális? Legális valakit több mint havi 160 órában foglalkoztatni? Vagy a többit mindig túlórába számolják el?
2018. jan. 1. 20:14
 5/19 anonim ***** válasza:
71%
Ha munkaidőkeret szerint dolgoznak, akkor meg lehet csinálni. De az is olyan kacifántos, simán tudnak vele trükközni.
2018. jan. 1. 20:18
 6/19 anonim ***** válasza:
87%

Biztonsági őr esetleg, bár ritka a napi 12 ott is bár nagybátyám pont így nyomja, persze szürkén....

De sofőrnél/kamionozásnál is "simán" jön a min 10 óra. Vezet mondjuk naponta 9 előírt órát és rakodnia is neki kell. Ha gyüjtőzik meg lazán meg van a 12

Legtöbben szerintem úgy 12őznek hogy mennek 2 napot majd 1 nap pihenő. Samsung így csinálja ahol 12-znek.

2018. jan. 1. 20:57
 7/19 anonim ***** válasza:
87%
Apukám élettársa egy gyárban dolgozik. Előfordul, hogy hirtelen sokkal többet kell összeszerelni (vagy mit csinálak pontosan), és olyankor bizony van, hogy hetekig h-p 10-12 órát van bent, elmegy otthonról reggel fél 6kor, és hazaér este 8kor. Néhány havonta van 2-3 ilyen hét, ja és van, hogy szopmbaton is be kell menni. Túlórában számolják el, teljesen korrekten. Karácsony előtt pont jól jött nekik ez a plusz jópártízezer, de mindig mondja, hogy ilyenkor baromira elfárad.
2018. jan. 1. 21:20
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

Gyárban dolgozom, irodán. 3 havi munkaidő keretben, naponta 9-10 órát bent vagyok, plusz 1 óra utazás.

A túlórákat keret végén nem szeretik kifizetni, le kell csúsztatni, de a munka mennyisége miatt sajnos ez nem opció.

Elvileg most meg kell kapnom bérszámfejtéssel a bent lévő túlóráimat. Hát majd kiderül.

2018. jan. 1. 21:49
 9/19 anonim válasza:
100%
En pl tavasztol oszig 7-bol 7 napot dolgozok. Telen csak 5-napbol 5-ot. Es 10 orakat van mikor tobbet
2018. jan. 1. 22:30
 10/19 A kérdező kommentje:
Utolsó: Milyen munkát végzel?
2018. jan. 1. 22:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!