Tényleg dolgozik valaki napi 10-12 órát (heti 5 nap)?
Olvastam itt egy csomó kommentet, hogy napi 10-12 óra munka mellett nincs időm takaritani, sportolni, főzni, csajozni stb.
Ha a vállalkozóktól eltekintünk, tényleg vannak olyan munkavállalók akik heti 5 nappal számolva napi 10-12 órát dolgoznak? Ez egyáltalán legális? Milyen munkák esetén lehet ilyen, vajon a munkavállalók hány százalékát érinti?
Köszönöm .
Biztonsági őr esetleg, bár ritka a napi 12 ott is bár nagybátyám pont így nyomja, persze szürkén....
De sofőrnél/kamionozásnál is "simán" jön a min 10 óra. Vezet mondjuk naponta 9 előírt órát és rakodnia is neki kell. Ha gyüjtőzik meg lazán meg van a 12
Legtöbben szerintem úgy 12őznek hogy mennek 2 napot majd 1 nap pihenő. Samsung így csinálja ahol 12-znek.
Gyárban dolgozom, irodán. 3 havi munkaidő keretben, naponta 9-10 órát bent vagyok, plusz 1 óra utazás.
A túlórákat keret végén nem szeretik kifizetni, le kell csúsztatni, de a munka mennyisége miatt sajnos ez nem opció.
Elvileg most meg kell kapnom bérszámfejtéssel a bent lévő túlóráimat. Hát majd kiderül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!