Önéletrajzban hogyan tüntessem fel az egyetemi végzettséget, ha az nagyon elhúzódott időben?
Legtöbb életrajzban így jelölik:
2000-2004 - XY Egyetem, Z Kar, A szak
De nekem egyéb okokból sajnos jóval több időbe telt, hogy elvégezzem, viszont az eredményeim jók (tehát nem sikertelen vizsgák miatt kellett halasztanom.)
Az elfogadható, ha csak a diplomaszerzés évét tüntetem fel, valahogy így?:
2006: XY Egyetem, Z Kar, A szak
Ahogy írják általános iskolát ne is írd bele, középiskolát is maximum akkor ha szakmai jellegű, vagy valami papírt, végzettséget adott.
Amúgy sokkal jobban fogja érdekelni a munkáltatód a valós munkatapasztalatod, inkább azokat tuningold fel. Persze ne hazugságokkal.
Kérdés mi az az egy munkahely. Mert 6 év alatt azért elég masszív tapasztalatot össze lehet szedni/írni.
Én például sokáig csak diákmunkákat csináltam, meg a kötelező gyakorlatokat. Az szinte nulla volt. Majd egy helyen egy teljes projekten részt vettem, rögtön volt mit írni, hogy milyen feladatokat végeztem az adott munkán. Most így több év távlatából még többet tudnék írni, egyre inkább tömörítve, fontosabb feladatokat kiemelve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!