Netto 200000ft-os fizetés nagyon kevésnek számít?
Figyelt kérdés
Csomagfutárként kellene dolgozni napi átlag kb 9 órában. Az építőiparban dolgoztam kőmúvesként(ez a szakmám és érettségim is van). A futár munkát a haverom ajánlotta akivel voltam több napot is megnézni és egész jónak tűnt(mármint a kőművesmunkához képest ahol ugyanennyit keresek). Még a külföldi munkán gondolkozom ott olyan 4-500000ft-ot is meg lehetne keresni betanított munkával,csak nem szívesen hagynám itthon a barátnőmet.2017. dec. 25. 08:36
1/8 anonim válasza:
Alap- illetve középfokú végzettséghez képest egyáltalán nem, bár húzni kell egy kicsit a nadrágszíjon. Sok helyen felsőfokúra sem adnak többet (nekem sincs meg a nettó 200, 180 esetleg...) , ezért is vállaltam másodállást, mert frusztrált, hogy alig viszek haza valamit.
2/8 anonim válasza:
Még a legleharcoltabb kőműves is megkeresi a nettó 250-et, 300-at. Ha elmész EV-nek akkor meg kb. kényed kedved válogatsz a munkák között, kinyalják a segget és megkeresel nettó 400-800-at.
3/8 A kérdező kommentje:
Lehet nagyvárosba megkeresik,de én kisvárosban lakom itt ennyi a pénz,nincs nagy ismerettségem,hogy vállalkozó legyek,meg utálom is csinálni.
2017. dec. 25. 09:53
4/8 anonim válasza:
Nem, a nettó 200e Ft igenis jónak számít, hiszen nem programozónak mész!
Sokkal jobb, mint egy külföldi betanított szalagmeló, ahol hiába keresel többet, ha az egészséged meg a magánéleted rámegy és ahol kuporoghatsz egy tömegszálláson a nagy idegenben.
De próbáld meg és ha nem tetszik a csomagfutárkodás, akkor még mindig válthatsz!
5/8 anonim válasza:
Futárként nem rossz pénz, köművesként nagyon kevéske volt. Ausztriában az 500-at megkeresed, lejebb ne add.Menj a barátnőddel együtt. Nézetek körül,Bécs környékény drága az albérlet, de pl Graz környékén nem annyira. Öcsém, párom is kint van.Mondjuk a határhoz közel lakunk így könnyű tudi mi merre meddig kint, nagyon sokan kint dolgoznak, szellemi, irodai, mérnöki munkát is. Páromnak van kint albérlete, de csak 3 napot alszik kit, de nem köműves vagy gyàri munkás, mi megtehetjük, én itthon vagyok, de jól keresek.Öcsém köműves kint, csak hétvégén jön haza, de 600 nettó meg van neki persze.
6/8 anonim válasza:
Tényleg kíváncsi lennék, hogy hol élnek és mit dolgoznak, akik szerint a nettó 200 nemhogy rossz pénz, de még "össze is kell húzni a nadrágszíjat" és koplalni kell. Ismerőseim legnagyobb része bőven nem keres ennyit (mint ahogy én sem), és ebben benne vannak büfészakos diplomások, keresett diplomások, érettségizettek és vállalkozók is... Mondjuk futárként pont lószar ez a fizetés, amikor az az átlag 9 óra rosszabb napokon simán lehet 12 is, ha meg túl hamar visszaérsz a telephelyre, akkor elküldenek még egy körre.
7/8 anonim válasza:
Nem ismeritek sem az én, sem a kérdező körülményeit. Telente nem egyszer volt már havi 100.000 Ft-os gázszámlánk, és ezen felül más kiadásaink. Azon kívül gyerekeink is vannak, akiket természetes, hogy nem vonunk meg azoktól a foglalkozásoktól, amikhez kedvük van. Az étel, ruházkodás még szóba sem került. Nagyszerűen megvagyunk a turis ruhával, viszont a cipő az, ami nem mindegy, hogy mi van a lábadon. Arról nem beszélve, sosem árt vésztartalékot képezni, mert bármi történhet. Ha szerencsére nem, akkor a gyerekek megnőnek, lesz miből fedezni az egyetemi éveiket, később ki tudjuk stafírozni őket, amit édesanyámék nem tettek meg...
8/8 anonim válasza:
Ha van egy saját lakásod vagy házad, illetve nincsenek nagy igényeid akkor elég. Amúgy meg eléggé karcsú, leginkább Budapesten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!