Csak én vagyok úgy vele, hogy hiába keresek jobban, mint az emberek nagy része, mégis kevésnek érzem?
Lehet, most megbotránkoztató lesz, amit mondok, de nem bánom, hátha elgondolkodtató :-)
Teljesen mindegy, mennyit keresel, a lényeg az, hogy a keresetedet és az igényeidet (értékrendedet? nem tudom, melyik a jó szó?) összhangba hozd.
Havi 40 ezerből élünk ketten a fiammal az adó, rezsi kifizetése után, mégsem vagyok boldogtalan :-) Megtanultam hálát adni azért, amink van, megbecsülni, ha jobban megy, akkor nem költekezek eszetlenül, stb.
Számomra nem az az érték, ha 10 ezerért veszek kozmetikumokat, hanem az, hogy azt a pénzt a gyerek zeneiskolai tanulmányára fizetem be :-)
Ugyanakkor van olyan ismerősöm, aki 300 ezret sem képes beosztani, örökös pénzügyi problémái vannak és előfordult már, hogy a megrendelt kozmetikumokat nem tudta kifizetni - így én hiteleztem neki 2 hétig a kevéske pénzemből.
Úgy gondolom, gyakran a fizetéssel együtt nőnek az igények,minél több a fizetés, annál "mohóbb" az ember, de nem biztos, hogy ÉRTÉKES (nem anyagiakra, gondoltam) dolgokra megy el a pénz...
Van egy ördögi kör: minél többet dolgozik az ember, annál költségesebb az élete. Van, aki azért nem tud kijönni a fizetéséből, mert 20-30 ezres telefonszámlája van. Egyre fejlettebb és "menőbb" holmikat akarunk venni és nem vesszük észre, hogy közben "belerokkanunk" nekem pl. Lumia 535-ösöm van, nem a legújabb, legmenőbb telefon, de amire kell, arra jó, s 1 ft-ért vettem. Nem kellett belerokkannom, hitelt felvennem, hogy legyen egy 100-150 ezres telefonom :-)
Szerintem mindig meg kell nézni, hogy amit megvesz az ember, az megér-e annyit, mint amennyit dolgozott érte? + okosan kell vásárolni (esetleg befektetni), nem pedig szórni a pénzt :-)
Kaján is rengeteget lehet spórolni :-)
Mi 350 ezerből élünk ketten, hitelmenetesen, de albérletben, és én sokszor kevésnek érzem. Megértelek. Hiába jönnek azzal, hogy sok többgyerekes család él akár ennél kevesebből.
Mert bár nagyjából mindenünk megvan, de sok dolog lenne, ami egyszerűbb lenne több pénzből, mondjuk olyan havi 500-600-al már boldogabb lennék szerintem. Mert ebből a pénzből nem tudtam csak úgy kifizetni a jogsimat, spórolgatni kellett rá, nyaralásra is spórolgatni kell, jobb lenne, ha 1-2 haviból összeraknék ilyeneket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!