Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Csak én vagyok úgy vele, hogy...

Csak én vagyok úgy vele, hogy hiába keresek jobban, mint az emberek nagy része, mégis kevésnek érzem?

Figyelt kérdés

2015. dec. 18. 14:02
 1/9 anonim ***** válasza:
81%
Tekintve, hogy az emberek nagy része nagyon rosszul keres, így ez elképzelhető és érthető.
2015. dec. 18. 14:06
 2/9 SándorÚr ***** válasza:
65%
ezzel én is így vagyok, bár én nagyon spórolós vagyok. Míg van sok minimál béres haverom aki vadi új Suzukival jár, vagy márkás ruhába, nagyon drága cipőben, de valahogy nem áll össze a kép ezeket hogyan engedhetik meg maguknak.
2015. dec. 18. 14:09
 3/9 anonim ***** válasza:
63%
Nem hiszem, hogy csak te vagy így vele, vagy ez valami abnormális dolog lenne. Engem az nem különösebben izgat, hogy hány ember keres minimálbért az országban, vagy csak simán rosszabbul nálam. Nekem van egy olyan fizetési álmom, amivel én már megelégednék, mert úgy gondolnám, hogy elég lenne a boldogulásra. Ez nálam kb. nettó fél millió forint. Ennél most jóval kevesebbet keresek, de a minimálbérnek így is közel a 3-szorosát. Szóval kevésnek érzem, de nem sírok, vagy ilyesmi, csak lehetne több.
2015. dec. 18. 14:30
 4/9 anonim ***** válasza:
85%

Lehet, most megbotránkoztató lesz, amit mondok, de nem bánom, hátha elgondolkodtató :-)

Teljesen mindegy, mennyit keresel, a lényeg az, hogy a keresetedet és az igényeidet (értékrendedet? nem tudom, melyik a jó szó?) összhangba hozd.

Havi 40 ezerből élünk ketten a fiammal az adó, rezsi kifizetése után, mégsem vagyok boldogtalan :-) Megtanultam hálát adni azért, amink van, megbecsülni, ha jobban megy, akkor nem költekezek eszetlenül, stb.

Számomra nem az az érték, ha 10 ezerért veszek kozmetikumokat, hanem az, hogy azt a pénzt a gyerek zeneiskolai tanulmányára fizetem be :-)

Ugyanakkor van olyan ismerősöm, aki 300 ezret sem képes beosztani, örökös pénzügyi problémái vannak és előfordult már, hogy a megrendelt kozmetikumokat nem tudta kifizetni - így én hiteleztem neki 2 hétig a kevéske pénzemből.

Úgy gondolom, gyakran a fizetéssel együtt nőnek az igények,minél több a fizetés, annál "mohóbb" az ember, de nem biztos, hogy ÉRTÉKES (nem anyagiakra, gondoltam) dolgokra megy el a pénz...

Van egy ördögi kör: minél többet dolgozik az ember, annál költségesebb az élete. Van, aki azért nem tud kijönni a fizetéséből, mert 20-30 ezres telefonszámlája van. Egyre fejlettebb és "menőbb" holmikat akarunk venni és nem vesszük észre, hogy közben "belerokkanunk" nekem pl. Lumia 535-ösöm van, nem a legújabb, legmenőbb telefon, de amire kell, arra jó, s 1 ft-ért vettem. Nem kellett belerokkannom, hitelt felvennem, hogy legyen egy 100-150 ezres telefonom :-)

Szerintem mindig meg kell nézni, hogy amit megvesz az ember, az megér-e annyit, mint amennyit dolgozott érte? + okosan kell vásárolni (esetleg befektetni), nem pedig szórni a pénzt :-)

Kaján is rengeteget lehet spórolni :-)

2015. dec. 18. 15:48
 5/9 anonim ***** válasza:
53%
Mindenki annyit költ el, amennyit megkeres, ez általános szabály. Mi 520.000 ft-ból élünk négyen, és nem nagyon tudok spórolni belőle. Jó, nem gondolkodom rajta, hogy most vegyek-e húst vagy gyümölcsöt, meg a gyerekeim járnak egy csomó különórára, én eljárok tornászni és évente egyszer elmegyünk nyaralni is. De egy új autó pl.most gond nekünk.
2015. dec. 18. 19:03
 6/9 anonim ***** válasza:
66%

Mi 350 ezerből élünk ketten, hitelmenetesen, de albérletben, és én sokszor kevésnek érzem. Megértelek. Hiába jönnek azzal, hogy sok többgyerekes család él akár ennél kevesebből.

Mert bár nagyjából mindenünk megvan, de sok dolog lenne, ami egyszerűbb lenne több pénzből, mondjuk olyan havi 500-600-al már boldogabb lennék szerintem. Mert ebből a pénzből nem tudtam csak úgy kifizetni a jogsimat, spórolgatni kellett rá, nyaralásra is spórolgatni kell, jobb lenne, ha 1-2 haviból összeraknék ilyeneket.

2015. dec. 18. 21:11
 7/9 anonim ***** válasza:
53%
Én is jobban keresek, mint a hasonló tapasztalattal rendelkező pályatársaim, viszont így sincs arányban az elvégzett munka mennyiségével és minőségével. Sajnos ma ebben az országban ez nem rossz, evvel nyugtatom magam.
2015. dec. 19. 13:17
 8/9 anonim ***** válasza:
72%
Minding lehet többet akarni. Az pl érdekes, hogy sokan megelégednének 4-500 ezerrel, ami mindössze 1600 euró, nyugaton elég alap fizetés. Ha mindenki (vagy elég sokan) keresnének ennyit, akkor jelentősen megdrágulna az élet is, és máris nem lenne elég a havi 500, mert az albérlet nem havi 60 ezer lenne, hanem mondjuk 250 ezer.
2016. jan. 4. 10:47
 9/9 anonim ***** válasza:
Én is így vagyok vele, és néha csak kapkodom a fejemet, hogy 1-2 ismerősöm milyen kevés pénzért dolgozik. Szerintem az a szörnyű, hogy mennyi embernek kell a megélhetésért (se) gürizni, és nem gondolom, hogy emiatt meg kellene elégedni azzal a fizetéssel, ami "nem olyan rossz".
2016. jan. 4. 20:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!