Ha az ebédszünetet le kell dolgozni, akkor az elpletykált munkaidőt miért nem?
...és zavarja a többieket a munkában, már azt aki dolgozna.
Első! De le kell dolgozni, fél óra, és nem kiadható, hanem kötelező kivenni a legtöbb helyen akkor is, ha én 10 perc alatt megkajálok.
Nem tudom, mi nem érthető ezen: NEM KELL ledolgozni.
Ki kell adni, tehát azt csinálsz közben, amit csak akarsz, meg amit megenged a cég. NEM KELL dolgozni közben. Ott se kell lenned, csak vissza kell érni a végére.
Köszönöm a lepontozást is.
Hát ezaz, amit a cég enged. Olyan nincs, hogy én azt mondom nem ebédelek, mert mondjuk fogyókúrázok és előbb hazamenn3k, fél 5 helyett 4-kor, tehát időrablás, amellett, hogy a cégnek is érdeke, hogy egyen az alkalmazott, a pletykálás ellenben nem.
A munkatársak meg persze jönnek utánam ebédszünetben, hogy "jáj együnk együtt ..." Majd abban a szabad fél órában vágjak hozzájuk is jópofát, ha megmondom, hogy egyedül akarok enni, én vagyok a bunkó paraszt. Arról nem beszélve, hogy ők a pletyi mellett 1 órát esznek.
Kérdező melyik része nem egyértelmű annak a mondatnak, hogy a munkaadónak KÖTELEZŐ kiadni a munkaközi szüntet? Nem mondhatja azt, hogy te ne vedd ki és menj el előbb, mert az jogellenes.
Tiszta?
Akkor talán kár volt az ebédszünetet belekeverni, ha nem az érdekel.
Az meg, hogy ki mit csinál a munka helyett, vagy a munka szüneteiben - a munkáltatótól függ. Van pl., aki naponta 40 percet dohányzik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!