Mi történik, ha aláírtam a munkaszerződést, de közben kaptam egy jobb ajánlatot?
Ha aláírtad a szerzödést, akkor "oda vagy közve" és csak felmondani tudsz (hacsak nem engednek el méltányosságból vagy nincs próbaidö kikötve).
Ebböl követekzöen a második szerzödés érvénytelen, hiába írod alá - az elsö cég ragaszkodhat a felmondási idö letöltéséhez.
"Ebböl követekzöen a második szerzödés érvénytelen, hiába írod alá"
Ez nem igaz, mert lehet 2 helyen is dolgozni egyszerre, ez nem olyan, mintha pl. ugyanazt az ingatlant 2 különböző személynek is kiadnád egy időben.
"Ma pedig kaptam egy telefonhívást, hogy engem választottak ( másik hely)."
Itt mikor kellene kezdened? Ugye azt tudod, hogy az új helyen a próbaidő alatt NEKED is bármikor felmondhatnak - aztán a végén két szék közül a földre kerülsz.
Nem mondom, hogy ne menj a 2.-ik helyre, de sajnos túl sokszor hallottam már itt, hogy eleinte jónak tűnt, ezt ígértek, azt ígértek, aztán, mikor lejárt a próbaidő, akkor minden másképp lett, mint ahogy ígérték. Szerintrem alaposan járd körbe mindkét helyet.
A faramuci jogi helyzet az, hogy amíg nem álltál munkába, nem vagy próbaidőn és nem tudsz felmondani. Viszont van egy aláírt munkaszerződésed, amit egyoldalúan nem szüntethetsz meg.
Viszont ha odaszólsz a helynek, hogy mégse számíthatnak rád, el fognak engedni. Nekik sem érdekük olyan embert felvenni, aki a 0. napon le fog lépni, márpedig ha van próbaidő a szerződésben, akkor ezt megteheted. (Ha nincs a szerződésben próbaidő, akkor viszont nem. a próbaidő nem kötelező, a törvény csak arról rendelkezik, hogy 3 hónapnál nem lehet hosszabb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!