Mit lehet tenni ha nem akarják elfogadni a felmondásomat? Azonnali hatályú felmondás?
Tértivevényesen kell feladni, a munkáltatói jogok gyakorlójának címezve, ha már annyira ügyes vagy, hogy nem veteted át aláírva dátumozva.
Amúgy naponta van ilyen felmondásos kérdés, ahol pont ugyanez állandóan le van írva, mi ilyen nehéz abban, hogy felmondj?
"Ha nem, akkor keress egy munkajogi ügyvédet."
Ja, mert akkor már tudná bizonyítani hogy leadta? Fizethetné az ügyvédet meg az elvesztett per perköltségét is.
Én a helyében inkább tökrészegen mennék be minden nap, odahugyoznék a főnök asztalára stb. aztán majd kirúgnak ők. Persze addig is feladnám tértisen a sima felmondást, ha extra jó a tűrőképességük. De akkor meg legalább 1 hónapig jó hangulatban dolgoznék :D
Nem tudom, hogy mennyire vagy fontos munkaerő a cégnél (vezető stb.), de a le nem töltött felmondási időre járó távolléti díjadnak megfelelő összeget kell "csak" megfizetned a munkáltatódnak, ha nem töltöd le a teljes felmondási idődet náluk.
Ezt sem vonhatja le, vagy tarthatja vissza a fizetésedből, hanem fizetési felszólítással követelheti Tőled. Ha önként megfizeted, akkor ennyi volt a dolog, ha nem, akkor bírósági per keretén belül kérhet rá végrehajtást.
Ha Neked az az összeg megéri, hogy a másik helyen tudj időben kezdeni, akkor lehet, hogy érdemes lenne bevállalnod.
Azért kérdeztem, hogy mennyire vagy fontos a cégnél, mert adott esetben a fenti járandóságon kívül a cég még egyéb kártérítést is követelhet, ha hirtelen távozásoddal BIZONYÍTHATÓAN! kárt okoztál. Ezt is bírósági per keretén belül követelheti.
Azonnali hatályú felmondással ne próbálkozz, ahhoz szigorú feltételek kötődnek (alaki, tartalmi stb.), betartandó határidőkkel, amelyek jogvesztőek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!