Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Munkabérek emelkedése? A...

Munkabérek emelkedése? A statisztikák miért a matematikai átlagot veszik alapul? Miért nem a mediánt?

Figyelt kérdés

Miért kábítanak minket azzal hogy mennyit NŐTTEK az átlagbérek, meg már 300.000 az átlagbér???? Miért a matematikai átlagot veszik alapul amiből egy ordas nagy senkire se igaz hazugság kerekedik ki?

Miért nem a mediánt veszik alapul ami sokkal többet árulna el?

Mert az már nem festene olyan szép képet? Akkor nem lehetne 300.000-as béreket odakamuzni?

10 ember van a faluban. 9 minimálbéres, 1 pedig havi 2 milliót keres.

Mennyi az átlag? 314.000. Nem is rossz kereset ugye... csak épp full kamu ha 10 ből 9en csak 127 bttot kapnak.

És mennyi a medián?

Na ennyi.

2017. dec. 1. 16:58
 1/9 anonim ***** válasza:
60%
Gratulálok, feltaláltad a spanyol viaszt. 1000 éves kérdést feszegetsz. Ez egy nyilvánvaló tény, hogy így van, és az átlag nem a legmegfelelőbb erre a célra, mégis elég egyszerűen számolható.
2017. dec. 1. 17:15
 2/9 A kérdező kommentje:

Na csak azért kérdem mert mást se hallok hogy munkaerőhiány és már ennyi meg annyi az átlagbér és már 300 alatt fel se kel az ember az ágyból főleg pesten.

És közben meg azt tapasztalom álláskeresőként hogy ilyen btto szarért húgyért ajánlatokon kívül semmit se kapok.

Menjek el 3 műszakba nettó 85-ért de csakis próbaidőre persze megy ilyenek.

Hát hol vannak azok a 300-as átlagmelók ami alatt ÁLLÍTÓLAG már nincs is ember? Hol?

2017. dec. 1. 17:18
 3/9 anonim ***** válasza:
23%
Már megint a retardált 14 éves aki unatkozik és gyakorira jön kihisztizni magát.
2017. dec. 1. 17:56
 4/9 anonim ***** válasza:
14%
Êrtelmetlen lenne mediánt számolni egy olyan országban ahol a minimálbérre bejelentettek 80%-a, zsebbe hozzá kap a fizetéséhez.
2017. dec. 1. 17:56
 5/9 A kérdező kommentje:
LOL és ha ez így van oké de akkor átlagot számítani is totál felesleges nemde? hiszen az is azonos kamu bemenő adatokon alapszik nemde?
2017. dec. 1. 17:58
 6/9 A kérdező kommentje:

"14 éves"

voltam.... 32 évvel ezelőtt

2017. dec. 1. 17:59
 7/9 anonim ***** válasza:
75%

Elmondom a statisztikáról az örök igazságot. A hazugság fokozatai:

1. füllentés

2. kis hazugság

3. nagy hazugság

4. választási ígéret

5. statisztika

Na ezért mondják azt a híradóban hogy nőttek az átlagbérek (az átlag szó miatt nem a mediánt mondják tudatosan).

A statisztikával mindent meg lehet magyarázni kormánypárti és ellenzéki stílusban.

2017. dec. 1. 18:29
 8/9 anonim ***** válasza:
25%
46 évesen lúzernek lenni pocsék lehet.
2017. dec. 1. 19:57
 9/9 A kérdező kommentje:

26 évesen még pocsékabb volt hidd el nekem. mert akkor még voltam olyan naiv és azt hittem most ugyan szar de hát egyetem 1 diploma 2 , 3 és csak jobb lesz.

És én a naiv barom ezt tényleg el is hittem magamnak.

Ennek rég vége már rég tudom sose lesz jobb örülhetek ennek is örülhetek ha annyi van hogy éhen nem halok és nem kell pucéran járnom.

Ez van.

2017. dec. 1. 19:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!