Mit kell tudni egy pizzafutári állásról?
Üdv.
Az attól függ, hogy a pizzéria biztosít-e neked autót. Mert sajnos nem mindenhol adnak neked kocsit, vagy motort.
Ez a helytől illetve az étteremtől függ.
Ha saját autóval dolgozol, akkor igen, a benzint azt fizetik majd neked. Azt térítik, de a kocsi kopását azt nem.
Ha jól menő pizzériáról van szó, ahol jó a kereset, akkor talán bevállalnám én is sajáttal de nyilván, így nem. Nálunk nagy a forgalom, viszont pénz meg nem igazán van. :D No de mindegy, nem is panaszkodom inkább. xD
Vidék? Ha csak egy településről van szó, és az sem nagy, akkor ne várj csodát.
Mellesleg az is nagyban függ, hogy milyen a vezetési stílusod. Mert az is lehet, hogy ha megkíméled, akkor akár a következő műszakiig is kihúzza. :P Láttam már ilyet, saját autóval.
Viszont nem fogsz akkor nagy távokat menni, ez előny. De a kocsi akkor is kopik. És többet, mint amennyit meg lehet ezzel a munkával keresni egy nap. Akár vidéken, akár városban.
(Budapest, és a nagyobb városok/város központok lehet hogy másabbak, ott lehet, hogy megéri.)
Szép napot!
Hali.
Nos, a fizetésre konkrét példát nem tudok, és nem is akarok mondani. Van, amikor nagyon kevésre jövök ki, a napi pénzzel és a borravalóval együtt véve összesen, viszont azért vannak jobb napok is. De nem egy leány álom a munka, hosszabb távon már a ****od ki lesz az egésszel, bár lehet hogy ez mindenkinél másképp van.
Biztos hogy az a két H Astra saját? Nem lehet, hogy céges? Ha esetleg mégis saját, aligha fő állásban csinálják. :D Van, aki beugróként jár 1-2 hetente egy, vagy két napot. Viszont vannak olyanok, akik járnak heti 3-4 munkanapot pizzázni, és a maradék 4-3 napot pedig máshol ledolgozzák. Ez is lehet, így is lehet, úgy is lehet. Nem tudhatjuk biztosan.
Nálunk a legidősebb futárnak van a legfrissebb autója, ami egy 2007-es Skoda Octavia kombi 1.4. :D Bár nálunk céges autók vannak. Nem is baj, mert nem érné meg itt már sajáttal, még egy Suzukival sem nagyon. :D
Tavaly futárkodtam főállásba Pápán. Kis családi válalkozásnál voltam 500ft nettó órabérrel 11 órás műszakban. Céges autót kaptam, de ha beugrónak kellett nennem saját kocsival, akkor a benzint állták. Napi 35-50címet szoktam kiszállítani. Általába dél körül és este van hajtás, akkor sok a meg rendelés. Pénteken, szombaton rengetegen rendelnek kaját, arra számíts hogy az hajtás lesz. Borra való 2-3ezer forint szokott lenni egy nap, hétvégén 5ezer főlé is kúszik. Attól függ hogy hogy viszonyul a futár a vevőkhöz.
Annó havi átlag 25 munkanappal 150-190ezer között kerestem.
Általában a kuncsaftok viszonylag rendesek a futárokkal, a romákkal érdemes vigyázni, de szerencsére köztúk is van jópár normális. Stresszes meló, vigyázni kell hogy el ne számold magad, ne késs a pizzával. Néhány emberkére 10 percet is várni kell mire eléred. Sokakat fel kell hívni telefonon amikor ki érsz a címükre. Sok épületen kint sincs a házszám.
Én nagyon megszívtam ezzel a futárkodással mert csak 4 órába voltam félig meddig bejelentve. Tavasszal egy térd sérülés miatt keresett egy másik futárt helyettem a főnök. Igy se munkám, se jövedelmem nem volt hosszú hónapokig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!