Szlovákiaban (Nagyszombat) Peugeot-Citroën állásról tapasztalat, vélemény?
gyári munka, soron, szállással, önköltségen kijutással
EUROTRADE - SR a.s. közvetítőn keresztül
Sziasztok!
Már régi a kérdés, de hátha valakinek segíthetek vele.. Én már itt vagyok kint (Nagyszombaton).. A kiutazást egyénileg kell megoldani (saját autóval jöttem)de még jó ha otthonról felveszed a kapcsolatot valamelyik szlovák ügynökséggel, én konkrétan az ARIOS-on keresztül jutottam ide, tudnak magyarul, de lehet még jelentkezni az EUROTRADE ügynökségen keresztül is, habár sok negatív véleményt írnak róla, de valóban létezik az iroda bent van a PSA gyárában..
Viszont amit érdemes megemlíteni:
-az első 8napon bruttó 3eurót fizetnek óránként (ez az oktatási idő)ha pl.hazamész ez idő alatt nem kapsz egy kanyit sem.. Szállás biztosítva van, de ez is elég kacifántos mert pl.engem ideiglenesen szállásoltak el a gyártól 2,3km egy apartmanházban,mit ne mondjak nem a legszebb, dehát ez van..
Elviekben áthelyeznek máshová idővel,viszont amiket hallottam lehet ezzel jobban járnék..
A szállásról még annyit az első hónap ingyenes,a második hónapban 60euró,a 3-tól 90euró,ezt elméletileg már nem emelik..De magáról a szállásról még nem tudok sokat mert nagyon az elején vagyok..
A beléptetés minden héten pénteken van..
3 teszt lapot kell kitölteni, nem kell hozzá diploma az tuti de a kapcsolattartó segít is mivel ő maga tölteti ki, azután jön egy gyakorlati teszt az sem egy túl bonyolult,abban is segítenek ha szükség van rá.. Ha mindez eredményes"megjegyzem az lesz:-)"akkor jön az orvosi elvileg másnap de ez érkezéstől függ.. Éhgyomorra kell menni,mert vizeletet és vért vesznek 3 ampullával,ha mindezeken túl vagy beülsz az oktatásra(szlovákul magyaráznak,de kapsz tolmácsot)majd kapsz egy du-ni időpontot amikor vissza kell menned a dokihoz,oda is megy veled a tolmács mert nem tudnak magyarul,látás,hallás,ekg de még itt sincs vége,mert a doki egy másik ajtónál elmondja az eredményeidet,a lényeg drog fogyasztás kizáró ok ugyanis azt is tesztelik,alá is iratják veled..
Visszatérve ha kibirod a 8napot oda-vissza megfeleltek egymásnak megkapod a szerződést ami bruttó 3,50euró nappal,éjszaka 4,50+1euró/óra éjszakára.. Az első hónapban kevesebbet kapsz mint nettó 600euró, viszont utána már megkapod a nettó 600eurót,nyílván ezt túlórával tudod növelni,és idővel kapsz bónuszt stb.. Ebből már a szállás árát levonták,tehát a 600-at megkapod tisztán..
Étkezés:
Van a gyárnak saját ebédlője 5menü áll rendelkezésre amiért neked 90centet kell fizetned,mert a többit a munkaerőkölcsönző állja,(kb. 4-5euró)hogy ez most a "mágikus"8napra is érvényes-e passz,ezt még megérdeklődöm..
Fizu előleget lehet kérni,(50eurót)de csak akkor ha túl vagy a 8napon és +ledolgoztál már 1hetet.. Hát nagyon remélem tudtam segíteni,aki ide szándékozik jönni,de ha írtok privátot szívesen válaszolok ha tudok.. Majd még később írok ha minden jól megy,és nagyobb belelátásom lesz itt a dolgokba,de azt hallottam max.3hónapnál tovább nem maradnak az emberek..
Jajj igen elviekben 160cm alatti emberkéket nem vesz fel a cég,de ez sem teljesen igaz mert láttam kb.150-155cm hölgyet is felvételizni.. Erre a tolmácsom annyit mondott idézem: "ha nagyon kell az ember":-)..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!