Egy átlagos képességű embernek mennyi időbe telik megtanulni olaszul úgy hogy az SSC-k tárt karokkal fogadják?
Az ssc-k most is majdnem mindenki tart karokkal fogadnak, ugyanis aki tud ket nyelvet (angol+masik) az jo esellyel nem fog elmenni ugyfelszolgalatosnak 24\7be fing penzert, ha meg megis, tovabball, amint van jobb. De nem ugyfelszolgalatos pozicioban sem egy leanyalom az ssc, en legalabbos meg jot nem hallottam rola, max ha tenyleg jo vegzettseged van, egy ido utan a penz is oke lesh (mo-i) viszonylatban, de a munka attol neg messze lesz az epito jellegu, kreativ tevekenysegtol.
Hogy a kerdesre valaszoljak: en anno ket ev alatt, eleg komoly majdnem minden napos nemetezessel jutottam el nemetbol a felsofok kozelebe, nullarol ( angol felsofokum mar volt mellette) nem tudok olaszul, nem akarom lekonnyuzni, de gondolom a nemetnel nem nehezebb.
Szia, fontos lenne tudni, frontofficera (ügyfél kapcsolattartás, ált telón) vagy backofficera (főleg dokumentumokkal, folyamatokkal dolgozni adott nyelven + emailezni) akarsz menni?
A frontofficera igaz amit írtak előttem, mondjuk van aki szereti ezt a munkát. Backoffice nagyon chill tud lenni, főleg jó munkatársakkal, és főleg az elején sokat lehet fejlődni.
Na de az én példám:
én szerintem nem férnék bele ebbe az általad felállított átlagos kategóriába: nyelvész vagyok, bár olaszul sose tudtam, csak németül és angolul. Az angol nyelv működéséről írtam a szakdolgozatom, elég analitikus, logikákat kereső ember vagyok.
Ez mindkettő germán nyelv ugye, az olasz meg román, szóval nem tudtam szókincset hasznosítani (max keveset, mert pár flancos szót az angol latinból vett át).
Elmentem egyszer 3 hónapra A1 nyelvtanfolyamra (6 óra hossza egy héten, 12 hétig).
Azóta olvasni egyszerűbb cikkeket, rövidebb emaileket abszolút tudok. Én magam google translattel izzadva, de összerakok egy mailt. Beszélt szöveget 70%ban értem, de válaszolni nem tudok, mert arra koncentráljak, hogy hallgassam :D
Szóval szerintem egy 3 x 3 hónap ilyen kb félintenzív (6 óra / hét) kurzussal egy középfokút simán meg lehet célozni.
Ezzel viszont ne menj telefont válaszolni, inkább egy backoffice munkát célozz meg (ami sokszor szakosodást is biztosít a cégen belül).
Ha nagyon intenzíven akarod tolni, pénz függvényében egész jó dealek vannak arra hogy pár hétig kinn tanuld a nyelvet Olaszországban...
Egyébként meg az olaszt annyira szuperül nem fizetik meg, hisz anyanyelvűeket is könnyen átcsábítanak ide, főleg K-Olaszországból, Szardíniából stb.
Holland már más tészta, juj, ott lehet kaszálni.
De ha csak egy gyorsan megtanulható nyelvet keresel és biztosabb állást, akkor jó lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!