Körülbelül hány sikertelen állásinterjúja van egy átlagos magyar embernek élete során?
Én inkább úgy fogalmaznám meg a kérdést, hogy kb. hány sikertelen állásinterjú van egy sikeres előtt. Szerintem nagyon nagyon sok. Legalább is ez a tapasztalatom. Sokszor hallani, hogy értelmes, diplomás emberek is évekig keresnek munkát még a nagyvárosokban is. Ezért is retteg a magyar a munkahelye elvesztésétől. Mert hiába az (állítólagos) nagy munkaerőhiány, egy hamar nem lesz állása.
Nekem van egy programtervező informatikus diplomám, és beszélek angolul és németül is. Ráadásul Budapesten lakom. Elvileg ezzel kapkodnak utánad a cégek. Na már most nekem 8 hónap intenzív álláskeresés után lett meg az állásom. Nem számoltam, de minden héten volt 2-3 interjú. Tehét nagyjából 90-100 interjú kellett ahhoz, hogy el tudjak helyezkedni. És ne gondoljunk valami menő melóra. Mai napig ott dolgozom. Kezdetben minimálbért kaptam és agyon dolgoztattak. Most már valamivel többet keresek.
És mondanom sem kell, hogy nem merem otthagyni az állást, mert utána esélyem sem lesz másikat találni. Nem véletlenül van az, hogy 30-40 évet is letöltenek a magyarok ugyanannál a cégnél. Sokszor ugyanabban a pozícióban.
Egy másik történet: Osztálytársam - aki szintén programozó, és budapesti - 1 teljes évig keresett itthon munkát, de nem talált. Elege lett, kiment Hollandiába. Egy hét(!) alatt talált számára kedves munkát, az itteni fizetés sokszorosáért.
Ennyit nyugatról meg a balkánról.
Ne viccelj már! Ha többet kérek, akkor még esélytelenebb.
200 meg baromi jó itthon. Ne az átlagfizetéseket nézd, mert az csalóka, hanem a mediánt. Az programozóknál kb. 140 körül lehet. Jómagam pedig 120-140 körül keresek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!