Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ti mit tennétek a helyemben?...

Ti mit tennétek a helyemben? Elmennétek másik városba vagy nem?

Figyelt kérdés

Most egy vidéki városban dolgozom, de a fővárosban lenne egy lehetőségem. Maga a munkahely egyébként egy hosszabb külföldi utazással kezdődne, amivel nincs bajom, illetve a mostani fizetésem majdnem dupláját kapnám. (cafetériával nettó 380-400 körül)

De ahol most dolgozom, ott nincs azért nagy bajom (bár a fizetéssel nagyon nem vagyok elégedett), nem olyan rossz a munka,jók a munkatársak. A másik helyen lenne policy hogy ing+szebb nadrág, illetve lehet 6ig bent kell lenni. (azért ezt egy 5re még a managerrel megbeszélnék és akkor előbb megyek be dolgozni) Ezzel a hellyel kb ez a bajom.

De ami igazából nem tudok, hogy a baráti kapcsoaltaimmal mi lenne. Ahol most vagyok ott azért már kezd fogyni, mennek el az emberek. Van 2 baráti társaságom, de az egyikkel kb annyi hogy heti 1x együtt eszünk és 3-4 havonta összehozunk egy estét. A másik csoporttal pedig 1-2 hetente egy esti társasozás.

Lakótársam is el fog költözni, így igazából itt biztos egyedül maradnék az albiban. Ami talán jobban ideköt azaz hogy volt barátnőmmel jóban maradtunk és azért heti 1x találkozunk velük. (persze nem tudom mi lenne ha lesz új pasija, akkor mennyire tartjuk a kapcsolatot)

Pesten van egy 3-4 haverom, akikkel azért tudnék találkozni. Talán összetudnék költözni egy haverommal, de ez azért nem teljesen biztos. (itt nem is a pénz érdekel engem, hanem a társaság) Amiben még bízhatok, hogy a munka első pár hónapjában lévő utazás alatt össze tudok haverkodni emberekkel, akikkel megyek és egy társaságot kialakítani.

2017. nov. 8. 18:52
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

A leírtak alapján Te azon szerencsések közé tartozol, akik vidéken is nornális pénzt keresnek, meg tudnak belőle élni küönösebb anyagi gondok nélkül. Van kialakult baráti társaságod, tartozol valahova.

Úgy vettem le, nem azért jönnél Budapestre, mert szűknek érzed a jelenlegi városodat, hanem csak a pénz miatt. Csakhogy sok pénzzel mahányosnak lenni sokkal rosszabb, mint szerényebb jövedelem mellett barátok között, ismerős környezetben élni.

Hogy én mit tennék?

Örülnék, hogy nem kényszerülök rá, hogy elhagyjam a szülővárosomat azért, hogy meg tudjak élni, és maranék a seggemen.

2017. nov. 10. 00:14
 2/4 anonim ***** válasza:

Előzővel ellentétben én viszont váltanék.

Mindkét helyen albérletezned kell, így Bp-en évi kb 1.5 millióval több marad a zsebedben, abból 5-10 év alatt már kisebb egzisztencia is összejön (illetve a fővárosban könnyebb előrelépni is a több lehetőség miatt).

Haveri társaságot a fővárosban is találsz, pár haver meg lazább munkahely miatt nem érdemes maradni az átlagosban.

(Persze mindkét alternatívának vannak előnyei és hátrányai, de szerintem a váltás itt megéri.)

2017. nov. 12. 11:46
 3/4 anonim ***** válasza:
Kérdés, hogy az új munkahelyen mennyivel több felelősséget, munkát varrnak a nyakadba, mennyivel több a stressz, cseszegetés, főnök milyen, stb. Ezek nagyon nem elhanyagolható dolgok, valószínű a dupla fizetésért azért nagyobbak az elvárások is. Ha a lakhatási, megélhetési költségeket is belevesszük, plusz azt, hogy ott a több lehetőség miatt valószínűleg önkéntelenül is többet fogsz költeni, lehet marad havi plusz 50 ezred és egy sokkal stresszesebb munkád, az meg szerintem már nem éri meg. Persze ez is egyénfüggő, van, akit nem zavar a túlterheltség és a folyamatos számonkérés, elvárások, mások meg kikészülnek tőle.
2017. nov. 12. 12:56
 4/4 anonim válasza:

Budapestet választanám, és vidékiekkel barátkoznék Budapesten.

Hazajárnék mindenképp, amennyi találkozóra csak tudok, és chaten is ápolnám a kapcsolatokat. Én lennék az a jóbarát, aki hiányzik. Mindenképp alhatnának nálam, ha a fővárosba kell jönniük.

Sajnos úgy tűnhet, hogy bejárhatsz korábban, és eljöhetsz 5-kor.

De meglátod, ha ezt akarod, újra és újra lovagolni fognak rajta. Támadási felületet adsz vele.

Akik előbbre akarnak lépni, nem számolják a munkaidőt. Bemennek kicsit korábban, soha nem késnek el.

Ráérősen kezelik a munkaidő végét.

Van, aki mindennap hétig marad. Ha nincs mit csinálni, aki elmegy edzeni, és utána még egyszer visszamegy a munkahelyre, hogy lássák.

Ha az új cégnek van telephelye a mostani lakóhelyeden, nem csinálnék titkot belőle, hogy pár év múlva oda szeretnék visszatérni vezetőként, és szerényen nem hajtanék semmi másra.

A HR borzasztó szemét. Velük jóban kell lenni. Ebédelni is mindig a munkatársakkal, fed inkább vezetőkkel menj. Akkor megtudsz sokmindent.

Sajnos ilyen Budapest...

2017. nov. 12. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!