Bértáblás munkahely ahol a béralku és a fizetésemelés ismeretlen fogalom? Dolgoznátok itt mennétek ide?
Dolgoznátok mennétek olyan helyre ahol bértáblás fizetés van tehát a béralku és a fizetésemelés ismeretlen értelmezhetetlen fogalmak?
Ugye itt úgy működik adott végzettség adott munkakör erre van egy bér és slussz. Nem alku nem kérdés nem kapsz 5 ft-tal se többet, a bértábla azt mondja adott munkakörhöz 100 ft fizetés jár és pont. Aláírod vagy nem. 1 ft-tal többet nem kapsz semmiféle indokkal.
A fizetésemelés épp ilyen. Egy fillért se kaphat senki mindegy hogy dolgozik. Lehet élmunkás akkor se. Majd ha emelés lesz esetleg állami szinten a bértáblában, vagyha előre lép a bérsávban majd akkor lesz emelés. Annyi amennyit adnak szintén nem vita és alku kérdése.
Ha kevesled senkit se érdekel. Ennyi és kész.
Mit szóltok ezekhez a „karrierkilátásokhoz?
Nálunk minden dolgozó ugyanazon a szinten ugyanannyit keres.
Visziont tapasztalat alapján a szinteken lehet előre lépni, én elégedett vagyok.
Tanárként dolgozom. Az állam emelte több lépcsőben a fizetésemet (legutóbb nettó 6 ezerrel). Most szerintem jó pár évig nem lesz fizetésemelés. Ez egy nyugos munka nekem (jó gimiben tanítok), viszont a fizetésem sosem lesz olyan mint a versenyszférában. Biztos mjnkahely amolyan nyugdíjig elleszek állás.
A magántanítványokból élek. Sajnos a szabadság kötött (októberi last minute útakról nem álmodozom).
"k. Sajnos a szabadság kötött"
Bakker ha neked ez a gondod akkor menj el pl a vendéglátásba én voltam ott is... na ott nem lesz gondod a kötött szabival meg semmilyen szabival mert kb egy napra el nem mehetsz majd max fizetetlenre.....
Hatalmas zsákutcaként élném ezt meg. Semmi sem motiválna önmagam fejlesztésére. Keresetről meg ne is beszéljünk. Fiatalakot pl: nem értem, hogy miért dolgoznak ilyen helyen. Talán a kényelmesség lehet az oka.
Nekem csak a versenyszféra a nyerő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!