Jár-e jogviszony megszűnése esetében a VISSZAMENŐLEGES béremelés?
Figyelt kérdés
Magyarán a jogosultsági hónapokban még állományban voltam (ha nem is mindegyikben), de a keret csak akkor érkezik meg rá, amikor már megszűnt a jogviszonyom.2017. aug. 22. 20:34
1/8 anonim válasza:
Nem. Ha mondjuk a 9. hónapban szűnik meg a jogviszonyod és a 11. hónaptól jön az emelés, de visszamenőlegesen mondjuk a pl. 4-10 hónapra is járna, ott az van, hogy a 11 hónapban számfejtenek extra összeget majd, de az előző 10 hónapban a bérszámfejtésed már rég lezárult.
2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, valahogy így éreztem én is, de azért reménykedtem. ☺ Próbáltam keresni rá szabályozást, de ezt a kritériumot sehol sem említik, hogy állományban legyen a dolgozó. Viszont a pénzéért elvileg megdolgozott, na mindegy....
2017. aug. 23. 06:19
3/8 A kérdező kommentje:
Gondolkodom rajt', hogy írok nekik levelet, mert a jogszabály sehol nem köti ki, hogy az visszamenőleges összegnél állományban kell lenned, viszont a vonatkozási hónapok fennállnak. Ha erre nem számfejtenek, munkaügyi bíróság....
2017. okt. 28. 19:34
4/8 anonim válasza:
"Viszont a pénzéért elvileg megdolgozott"
Milyen összeg áll a munkaszerződésedben? Ha az, amit eddig is kaptál, akkor te már megkaptad a pénzt, amiért megdolgoztál.
5/8 A kérdező kommentje:
Egy próbát megér, másoknak "Eset1" különleges jogcímen lett leszámfejtve a visszamenőleges.
2017. okt. 29. 06:44
6/8 anonim válasza:
Felesleges próbálkozás, hidd el. És nem azért, mert nem akarják, hanem mert nincs jogalapja. Már nem vagy az állományban, amikor konkréttá válik az emelés, tehát nem vonatkozik Rád.
7/8 anonim válasza:
Nem állományban lévőnek nem adnak bért, ezt kéne felfogni kérdező, bár nyár óta már talán sikerült...
8/8 A kérdező kommentje:
Természetesen felfogtam, de nem baj, meglesz ennek a böjtje, megszűnik a sok kamu túlóra, év végi jutalom és csoportos létszámleépítések lesznek... Olyan minőségtelen munkaerő dolgozik ott, akik nem tudják az "utána"-t és a "minél"-t helyesen leírni; Excelben egy egyszerű summázás is nehézséget okoz, inkább összeadja számológépen és beírja kézzel. 😂😂😂 Sebaj, a szellemi tőkém százszor több, mint nekik, illetve én nem iszom, nem dohányzom, idióta ponyvaregényekre sem költöm a pénzt meg huszadik cipőre....
2017. okt. 29. 11:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!