Mi kell ahhoz, hogy kamionos lehessek?
Figyelt kérdés
Sajnos nincs időm utána olvasni, így ha valaki részletesen letudná írni minden aprósággal azt nagyon megköszönném!2017. okt. 30. 17:05
1/17 anonim válasza:
II-es típusú orvosi alkalmasság,
B, C és E kategóriájú vezetői engedély,
II-es szintű pályaalkalmasság,
GKI tanfolyam.
2/17 A kérdező kommentje:
Köszi! Az. Eü. alkalmassági miből áll?
És mennyi ezt mind megcsinálni időben és pénzben?
Ment a pont!
2017. okt. 30. 17:19
3/17 anonim válasza:
Az II. egészségügyi alkalmassági vizsga ugyanabból áll, mint az I. szintű alkalmassági, ami a B kategóriához kellett. Kb. 15 perc az egész.... nekem 7000 Ft volt.
4/17 anonim válasza:
Utolsó vagyok, 1 évvel ezelőtt szereztem meg az első hozzászóló által leírt engedélyeket, jogosítványokat, nekem összesen 390.000 Ft volt az összes, üzemanyagköltséget nem számítva.
5/17 anonim válasza:
Azért ne felejtsük el, hogy a PÁV II. feltétele a minimum 2 éves B kategóriás jogosítvány is. Ahhoz, hogy megszerezd magát a C kategóriás jogsit, nem szükséges, de hogy dolgozhass is vele, már kelleni fog, szóval ha most kezdenéd a személykocsit is, akkor leghamarabb jó 3 év múlva kezdhetnél kamionsofőrként.
6/17 anonim válasza:
Ideiglenesen 3-as PÁV is jó. Gondolom nem ADR-el akarsz kezdeni.
Kiegészíteném azzal, hogy határozottnak kell lenni hozzá. Ha nem vagy az, növessz faszt.
7/17 anonim válasza:
nem kell pav 2 , 3 is boven eleg. A 2es buszhoz es adrhez kell. Azert mondtak nekunk anno hogy pav2 re jelentkezzek, mert ha megbuknek akk pav3 ra meg mehetek. De ha pav3 an megbuksz akk szivas :D van pav4 de az semmire sem jo csak hogy nem vagy retardalt a vezeteshez :D
8/17 anonim válasza:
...igeeen? Akkor bizony elnézést kérek. Most már csak arra lennék kíváncsi, hogy miért terjed ez a dezinfó és miért mondták nekem még konkrétan teherkocsi-vezetők is, hogy kell a min. kétéves B-s jogsi bármilyen kocsihoz (még sima 7,5 tonnáshoz is; ADR-ről szó se esett). Így viszont merőben más a helyzet, azt hiszem, a C-s jogosítvány lesz a következő tétel az én listámon is.
9/17 anonim válasza:
Az autós iskolák honlapjáról kell tájékozódni, nem holmi mendemondákban kell hinni amit a sofőrök találnak ki a parkolókban bográcsozás közben.
10/17 anonim válasza:
Én februárban csináltam meg a B-t, aztán páv3, c kategória, gki. Már vezettem 15 tonnást nemzetköziben. Szóval nem kell a páv2...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!