Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Az miért baj, hogy valaki...

Az miért baj, hogy valaki csak azért rakott diplomát, hogy "legyen"?

Figyelt kérdés

Én például gazdasági diplomát raktam, de csak azért,hogy legyen egy diplomám.Sohasem érdekeltem a pénzügyek, könyvelés,számvitel.

Viszont,nem bántam meg.

A jó állásokhoz vagy gazdasági vagy műszaki diploma kell.Hiába tudná elvégezni egy középfokú végzettséggel rendelkező ember azokat a feladatokat, a cégek megkövetelik a diplomát.

A diplomámnak köszönhetően stratégiai beszerző pozíciót is sikerült elérnem.Ha nincs diplomám sima beszerzőnek sem vettek volna fel a céghez.

Pedig, őszintén megmondom, ezeket a feladatokat középfokú végzettséggel is meglehetne csinálni.

Amikor viszont valakinek elmondom,hogy végigpuskáztam az egyetemet meg,hogy a diplomára csak az a pénz motivált, azt mondják "barom".

De, miért?

Azért rakunk diplomát,hogy jobb állásunk legyen.

2017. okt. 15. 18:06
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
24%

Én is azért csináltam, hogy elmondhassam magamról.

A kulcsaa dolognak, hogy ezt nem szabad beismerni, mert akkor lenéznek. De amúgy teljesen egyetértek veled. A diploma egy PR fogás. Arra való, hogy elmondhasd magadról, hogy van.

2017. okt. 15. 23:07
 12/13 anonim ***** válasza:
76%
Ird le mennyi a béred :)
2017. okt. 15. 23:49
 13/13 anonim ***** válasza:
25%

„szakdolid is ilyen ótvarul szerkesztett, nulla szóközös, tele vesszőhibával?”

ha a hülyeség fájna, halálért könyörögnél. igen, aki egy internetes fórumon rövidít, vagy gyorsan és sok hibával ír, az nyilván nem is tud helyesen írni és a szakdolgozata is tele van hibával.

*

nincs semmi gond ezzel, kérdező. beiratkoztál és elvégezted ugyanúgy, mint más. tehát a pontjaid elégségesek voltak, teljesen mindegy, miért akartad elvégezni.

„Amikor viszont valakinek elmondom,hogy végigpuskáztam az egyetemet meg,hogy a diplomára csak az a pénz motivált, azt mondják "barom".

De, miért? „

azért, mert irigyek, frusztráltak, tájékozatlanok. ergo olyanok, mint az átlag magyar hőbörgő. am elég vicces, mert végül is mindenkit a pénz motivál meg ugye rengeteg olyan ember van, aki nem a végzettségének megfelelő munkahelyen dolgozik. nem beszélve arról, h egy csomó diploma olyan, h nincs annyira meghatározva, h pontosan milyen munkahelyeken lehet elhelyezkedni velük. csak a prolik ezt nem igazán értik.

2017. okt. 16. 07:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!