Az miért baj, hogy valaki csak azért rakott diplomát, hogy "legyen"?
Én például gazdasági diplomát raktam, de csak azért,hogy legyen egy diplomám.Sohasem érdekeltem a pénzügyek, könyvelés,számvitel.
Viszont,nem bántam meg.
A jó állásokhoz vagy gazdasági vagy műszaki diploma kell.Hiába tudná elvégezni egy középfokú végzettséggel rendelkező ember azokat a feladatokat, a cégek megkövetelik a diplomát.
A diplomámnak köszönhetően stratégiai beszerző pozíciót is sikerült elérnem.Ha nincs diplomám sima beszerzőnek sem vettek volna fel a céghez.
Pedig, őszintén megmondom, ezeket a feladatokat középfokú végzettséggel is meglehetne csinálni.
Amikor viszont valakinek elmondom,hogy végigpuskáztam az egyetemet meg,hogy a diplomára csak az a pénz motivált, azt mondják "barom".
De, miért?
Azért rakunk diplomát,hogy jobb állásunk legyen.
2#
Nem, mert mással írattam meg, egy kis fizetségért.
Elvetted más elől a helyet, akit komolyan érdekelt volna a dolog.
Tipikus gyökér vagy.
Kedves 4!
A gyökeret cseréld ki élelmesre.
A diploma azért kellett,hogy komolynak mondott pozíciókat tudjak betölteni.
Majd, ha csak tényleg olyan állásokhoz kérnek diplomát, amihez feltétlenül szükséges a megléte, akkor kevesebben fognak diplomázni.
Üdv Balázs :)
Szaktudás nélkül jó állásod tutira nem lehet,illetve ha neked a nettó 150e az jó akkor igen jó állásod van.
az egész kérdés egy ellentmondás.
általában mindenki azért tanul, hogy legyen jó állása.
aki csak azért teszi le, hogy csak legyen egy papírja, az nem fog elmenni sehova se dolgozni, hanem a segge alá nyomják a családi céget, ha úgy látja a fater, hogy az évek alatt eléggé megérett az irányításra...
Nincs ezzel semmi baj. Egy beszerző munkája finoman szólva sem egy nagy wasistdas. A diploma azért kell, mert 300 jelentkező közül valahogy szelektálni kell.
Nyugodj meg, műszaki területen kapsz az interjún 2-3 kérdést, aztán ha hülye vagy, majd "értesítenek". Gratulálok a munkádhoz, örülj neki és érezd jól magad benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!