Ha apukám vezető, megéri ebben diplomát szereznem?
Apukám a bankszektorban dolgozik,magas beosztásban.
Engem nem annyira érdekel a matek, meg ezek:/
Inkább a nyelvek érdekelnek,jó a nyelvérzékem.
Azonban apa erőlteti,hogy jövőre,amikor egyetemre jelentkezek,mindenképpen alkalmazott közgazdaságtanra vagy pénzügyre menjek,mert akkor nagyon könnyen lesz jó munkám.
Tényleg megéri? Esetleg majd ha befejeztem azt az egyetemet,másodállásban foglalkozhatnék aztal,amit szeretek.
18L
Az én apám is vezető volt, csak neki nem adatott meg az, hogy a pici fiát betolja a helyére, mert mire ez aktuális lehetett volna, addigra már rég nyugdíjba ment.
Azóta is nímand, hülye emberek vannak felettem állandóan, nálam alacsonyabb végzettséggel, akiket apuci-anyuci vagy a párt oda tett.
Egy szó mint száz:
Hülye vagy?! Minek tanulnál olyasmit, amihez semmi kedved?!
Csináld nyugodtan azt, amit a szíved diktál, hiszen sose éreznéd jól magad a szüleid által rád erőltetett szerepben! Márpedig nincs rosszabb a lélekgyilkosságnál!
Én is apám nyomására lettem agrármérnök, sohasem érdekelt. Apám egy állami gazdaságban volt vezető beosztásban. Miután elvégeztem hamarosan jött a privatizáció majd a helyi kiskirályok elől a most jobbikot futtató üzletember ellopta ezt a céget is. Az egyetemen elment a kedvem a tanulástól, nehezen végeztem el, nagyon távol állt tőlem. Egy darabig dolgoztam mg. jellegű cégeknél lóti-futiként aztán jött egy gyári irodai munka, ausztria , vendéglátás , tengődés ide-oda. Szerencséd, hogy van valami ami igazán érdekel (nekem ilyen nem igazán volt, ma sincs), ne tanulj olyat amihez nincs kedved, lélekölő.
Az öreg majd lenyugszik elvégre nem drogos hippi vagy qrva szeretnél lenni :) 45F
Olyan szakmát válassz, amit szívesen csinálsz egy életen keresztül, a hét minden napján szinte.
De szerintem az is fontos, hogy olyan legyen az állásod, amivel pénzt is lehet keresni viszonylag jól, ellenkező esetben hiába szereted, ha csak szenvedés az éhbérért az egész.
A bankban is szükség lehet amúgy pl. tolmácsokra ez tárgyalás során.
Tanulmányozd a bankvilágot, jól éreznéd-e magad benne?
Egyébként, ha mások le is hurrognak, ki ne használná ki a lehetőséget, ha ilyen könnyen tehetne szert egy rendkívül jó állásra?
Le lehet pontozni, de ez akkor is így van.
A bankban mindig apád pici lánya leszel és ez még akkor is rá fogja nyomni a mindennapjaidra a bélyegét, ha egyébként jó leszel a munkádban. Mindig mindenki a protekcióst fogja látni benned, sokkal többet kell majd bizonyítanod, mindezt egy olyan környezetben, amit nem is feltétlenül szeretsz.
Tanuld / csináld azt, amit szeretsz és legyél jó abban. A leírtakból nem úgy tűnik, hogy az egyetem után néhány hét munkakereséstől éhen halnál, munkát találni pedig egyáltalán nem olyan nehéz, ahogy az egyik megelőző válaszoló írta. Az egyetem mellett nyugodtan vállalhatsz munkát, hogy megtaláld, mit is szeretnél majd csinálni, ha apád valóban olyan felelős vezető, ahogy írod, támogatni fog ebben is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!