Online webshopos munka? Többi lent.
"Olyan munka érdekelne ahol ruhákat, szépségápolási szereket vagy valami hasonlókat tudnék árusítani."
Létezik ilyen, úgy hívják, hogy webáruház és vállalkozói kiváltása mellett üzemeltethető, s adózni kell utána.
Ahogy előttem is írták. Vagy csatlakozhatsz pl. mlmesekhez , katalógus értékesítéshez a vállalkozás fenntartási költségeinek töredékéért, de jóval nagyobb felelősséggel.
Hiszen ha akkor azt mondod, a rendelési felület amit ad a megbízó cég, az a Te webáruházad, akkor elég komoly jogi problémákba és büntetésekbe futhatsz bele, tekintettel az előzőekre.
Szóval inkább csak sajátot, egyéni vállalkozásban azt is másodállásban ajánlott ilyesmire létrehozni, mivel régen túltelítődött már ez a piac.
"Ha csak ilyen kis mellékes keresetre akarsz szert tenni, árulj Face csoportokban vagy a vaterán, havi 50 ezer forint bevételig nem kell adózni."
Üzletszerű tevékenység esetén az első forinttól adóköteles vagy.
Csak hogy tudd: a Faces csoportokban való eladás is üzletszerű, a NAV utazik az ilyen csoportokra - nem a használt cikkesre gondolok). Próbavásárlás, ha nincs számla/nyugta, akkor bukta.
Azt meg nem tudom, honnan szedte az egyik válaszoló, hogy havi 50 ezerig nem adóköteles.
Ha saját használt, megunt holmijaidat, ingó dolgaidat adod el, ÉVI 600 ezer ft-ig adómentes, de ha kozmetikumokat akarsz árulni, annak BONTATLAN-nak kell lenni, márpedig annak rendszeres eladása üzletszerű tevékenység, adóköteles.
xD „Azt meg nem tudom, honnan szedte, hogy havi 50 ezerig nem adóköteles.” ↔ „ÉVI 600 ezer ft-ig adómentes” → tényleg nem látszik? oszd már el a 600-t 12-vel, ‒sztem annyi hóból áll az év‒, és megkapod, hogy az évi 600e az pont = a havi 50e-rel :P
(bizonyítás: 12×5=60 => 50×12=600 => 50e×12=600e)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!