Ha munkaerőhiány van, akkor mégis miért nem kell senkinek a valóban szakképzett munkaerő, miért munkanélküli itthon a fiatalok fele, akiknek esze is van?
Figyelt kérdés
Olvastam ezt a cikket:
Ez a mondat ragadott meg:
„Nonszensz, hogy bizonyos szakmákban az emberhiány már a vállalatok növekedésének szab gátat, ugyanakkor képzett és felkészült emberek tömegével számolnak be arról, hogy nem kapnak meg állásokat, vélhetően az életkoruk miatt”
Ez kivágta nálam a biztosítékot. Mert ha a 30 és a 35 éves ennek megfelelő ember se kap már munkát, akkor mégis már mi a franc van ezt magyarázza meg valaki?
2017. okt. 7. 18:20
11/11 pyetro válasza:
A válaszom lehet, hogy késői, de az eddigi évek tapasztalatai kellettek hozzá, hogy teljes képet kapjak. A jelenlegi fiatal generáció, y majd most a z gyakorlatilag alkalmatlan a megszokott munkahelyi környezetre, különösen a Z generáció tagjai. Terhelhetőségre és bizalomra egy adott munka elvégzésére hosszú távon gyakorlatilag alkalmatlanok, így sok esetben a HR-esek nem látnak bennük potenciált és szerintem joggal. Tapasztalatom szerint, ha az Y generációban van is kitartás és potenciál, a Z generáció tagjai egyszerűen silány munkaerőnek számítanak. Több fiatalt is betanítottam egy egy munkafolyamatra és a leggyakoribb kérdések, válaszok, megjegyzések a következők voltak: "Miért van ennyi munka, miért nincs több ember, miért nekem kell ezt csinálni, más nem fogja, miért nem fizetnek hetente, miért nem fizetnek többet, mikor lesz fizetésemelés, már megint dolgozni kell?" Úgy 100 fő rotálódott nálunk két év alatt többségében Z generáció tagjai, 94-től születettek. Röviden annyi a véleményem róluk, hogy hosszú távon, bizalmat fektetve, érdemi munkát elvárva biztosan nem erre a generációra támaszkodnék mert ez finoman szólva is naplopó és folyamatosan hisztériázó holott sok esetben jobban meg vannak fizetve mint egy évek óta ott dolgozó mert egyszerűen a piac igényei miatt kell a fiatal és igényli hogy jobban megfizessék, na de a teljesítmény és a precizitás az sehol. Ha felelősséget kell vállalni inkább elbújnak, sunnyognak, mutogatnak. Szerintem még nem nőttek fel és nem jöttek elő anyuci szoknyája alól csak kiabálnak alóla, de azt nagyon hangosan. Nem akarom lealacsonyítani őket, de közel 100 főből nálunk 6 volt a munkára alkalmas és azt végzi is becsülettel és kénytelenek voltunk az idősebb generációkból válogatni. Ezért nem választanak sok esetben fiatalt a cégek, a bizalmatlanság és a problémák miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!