Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 2 éves okj logisztika vagy...

2 éves okj logisztika vagy kimenni külföldre dolgozni érettségivel?

Figyelt kérdés

az a bajom már hogy nem akarok tanulni még két évig mert értelmetlen szerintem

nincs pénzem a szüleimre nem számíthatok anyagi támogatásban

2017. okt. 7. 08:49
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
0%

Igen, így van. Nem poénból akarok mindenkit eltántorítani... Én végigvittem sok más emberrel ezt a tanfolyamot. Az egész csak lehúzás volt... Szerintem ha 1% elhelyezkedik ezzel az OKJ-val, akkor sokat mondtam... Remélem idővel eltűntetik mind a pénzügyi számviteli és logisztikai ügyintézőt a többi ügyintézői sz.arral együtt. A magáncégek viszont nagyon jól megélnek és ameddig kereslet van, addig a kínálat is meglesz és a naívakat, mint amilyen én voltam könnyű bepalizni...

Amit esetleg érdemes megpróbálni, a kereskedelmi logisztika FOSZK, ugyanis gyakornokként lehet gyakorlatot szerezni és az értékes, de ezt se mondanám valami értékes dolognak... Akkor tényleg +1,5 év és ott az ember zsebében egy gazdasági diploma...

2018. jan. 25. 18:30
 12/14 anonim ***** válasza:

Én nem tudom, nekem 2 év gyakorlatom van, ugyan ilyen végzettségem és jobb esetben heti szinten keresnek cégek. Folyékony angol és német nyelvtudással előtted minden lehetőség. Elindulni nehéz vele, utána megy minden.

Nyelvet vagy nyelveket beszélő logisztikusra van szükség. De az olyanra, aki tudja mit csinál. Életunt emberekre nincs szükség.

Az egyik hozzászóló írta, hogy megyétől függ. Ezt viszont csak alátámasztani tudom. Az M1-es vonalán végig, Veszprém, Székesfehérvár és Pest megyében keresettek a logisztikusok, azon kívül tényleg semmit nem ér.

2018. febr. 6. 00:10
 13/14 anonim ***** válasza:

Ja igen, a középfokú logisztikának semmi értelme. Aki logiszitkában akar valamit kezdeni, az legalább FOSZ.

Jobb esetben FOSZ+BSC.

2018. febr. 6. 00:19
 14/14 anonim ***** válasza:

Igaz régi kérdés de leírom a saját tapasztalataimat, hátha valaki megtalálja és tájékozódni szeretne.

Itt írták páran ez a képzés semmit nem ér, nos félig igaz félig viszont hazugság. A logisztikai és szállítmányozási ügyintéző (ha erről volt szó a kérdésben) emelt OKJ-s képzés, ami annyit jelent csak érettségivel elkezdhető valamint, ha mész továbbtanulni egyetemre, be is számítják pontba (Kereskedelem és marketing szakon) és egy alapot biztosít (specializálódhatsz logisztika irányba) tehát a "semmit nem ér" az nem épp jó kifejezés rá, inkább pontosítom: önmagában ez a papír semmit nem ér, mehetsz raktárba ugyanúgy mint a többi ember/kifogsz egy minimálbéres munkát mint anno én.

Viszont, egy középfokú angol + ez a szakma már belépő szint az irodai melóra. Én látok olyan hírdetéseket, ahova logisztikai végzettség (nem diploma) és angol b2-es szintel, vesznek fel embereket.

Nyílván mi a 21 főből, 12-en tettük le a szakmát, erős bukási arány van még itt is, és abból 3-an dolgoztunk a szakmában (én később visszatérek hozzá) a többiek nem, és ez azért van mert nem tanultak nyelvet hozzá, ezért van lehúzva ez az okj mert mindenki csalódott benne, nyílván a suli nem fogja mondani, te marha ide kell angol/német tudás amúgy meg felvesszük érted a támogatást oszt helló szia.

Összegezve: Ez a szakma akkor jó ha minimum egy nyelven középfokon beszélsz, de ha angolul és németül is tudsz akkor találsz munkát vele 100%, ha annyira akarnak embert felvesznek, képezni tudnak cégen belül is ha akarják hogy diplomád is legyen.

Ami még lényeges nem mind1 hol laksz, Ózdon vagy Székesfehérváron... de ez kb olyan dolog, kimész Afrikába víz szerelőnek, közben meg víz sincs arra, amiről nem az okj tehet.

Én most pincérnek tanultam, de nincs erre lehetőség elhelyezkedni, attól nem a szakma a sz*r hanem én jártam pórul a környék miatt (már találtam azóta helyet, csak akarni kell).

2022. jan. 10. 09:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!