Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit tegyek ilyenkor (felmondás...

Mit tegyek ilyenkor (felmondási idő)?

Figyelt kérdés

Dolgozok egy helyen, olyan munkát ahol általános iskola a minimum követelmény és ehhez mért a bér is.. Egyetemet végeztem, de nem találok magamnak rendes munkát. Viszont van diákhitelem, nem kevés, sok. Szóval ez a munka arra jó hogy el vegetálok belőle és hazaadok pénzt meg a törlesztés + internet, kaja és buli, de félrerakni esélytelen. Tehát semmi látszatja annak hogy dolgozok lényegében ami motivál hogy bemenjek, hogy legalább nem vagyok hajléktalan (mondjuk ez elég motiváló mindenki számára). Szóval ha felmondok akkor bukom azt is. Ha ilyenkor találok valamit és nem enged el a cég akkor mit csináljak? Mert előre nem mondok fel a bizonytalanba...

Valami olyasmire gondoltam hogy ittasan mennék be dolgozni például.

2017. okt. 7. 02:09
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

"általános iskola a minimum követelmény és ehhez mért a bér is.. Egyetemet végeztem"

"kaja és buli, de félrerakni esélytelen"

"ittasan mennék be dolgozni"

Na, itt a következő trolltopik.

2017. okt. 7. 02:29
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Abban az esetben, ha nem töltöd le a felmondási időt, amire igényt tart a munkáltató, jogellenes a munkaviszony megszüntetésed.

Itt lép életbe az a szabály, hogy ilyenkor a munkáltatónak jár a le nem töltött felmondási időre járó díjazásod. Ezt Ő fizetési felszólítással követelheti. Ha önként nem teljesíted, akkor peres eljárás keretén belül végrehajtást kérhet rá.

Ha olyan jellegű valakinek a munkája, hogy hirtelen távozásával kárt tud okozni a cégnek, és a cég ezt tudja bizonyítani is, akkor a fenti szankción kívül kártérítést is követelhet a bíróságon a munkáltató.

Csak jelzem, ha - mint kérdező - elkezdesz velem kötekedni, már nem is válaszolok többet. Mondom mindezt azért, mert van itt a gyakorin egy munkaügyes paraszt, aki állandóan kitalált kérdéseket tesz fel, majd kötekedik a válaszolókkal. Remélem nem Te vagy az...

2017. okt. 7. 05:42
 3/5 anonim ***** válasza:
51%

Először azt hittem, hogy a 2-es válaszoló csak szívat, utána néztem, és valóban igaza van! Fizetsz, mint a katonatiszt!

[link]

Jobban jársz, ha beszélsz a főnököddel, megmondod neki, hogy nem azért tanultál, hogy... és ha találsz valamit, lépni fogsz. Engedjen majd el akkor közös megegyezéssel.

2017. okt. 7. 07:44
 4/5 anonim ***** válasza:
54%

Ha normális a cég és te is normálisan viselkedsz, akkor közös megegyezéssel azonnal felmondhatsz.

Ha az új cégnek fontos vagy, akkor 1 hónapot vár rád.

A kirúgatást semmikép sem ajánlanám, mert ha az új hely nem jön be, akkor már a régire se vesznek vissza, és az se lenne szerencsés, ha az új helyeb megtudnák.

Szerintem egyszeri ittasságért nem is rúgnának ki, csak kapnál fegyelmit, esetleg pénzlevonást. Gondolom egyikre se vágysz.

2017. okt. 7. 08:48
 5/5 anonim ***** válasza:

A kirúgatást én sem ajánlom.

"Szerintem egyszeri ittasságért nem is rúgnának ki, csak kapnál fegyelmit, esetleg pénzlevonást"

Csak pontosítanék: Bérből nem lehet levonni, csak és kizárólag a törvény által előírt SZJA előleget, járulékokat, valamint végrehajtható okirat alapján a dolgozó egyéb tartozásait.

Ezen kívül a jogszabályban meghatározottak szerint a munkabér előleget, pénztári leltárhiányt.

2017. okt. 9. 04:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!