Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ilyenkor mivan? (Felmondási idő)

Ilyenkor mivan? (Felmondási idő)

Figyelt kérdés

Ma kezdtem tölteni a felmondási időmet, de persze úgy hogy utána táppénzre mentem egyből.

A főnök tudja, hogy nem is vagyok beteg és hogy én nem akartam letölteni a 30 napot mivel a cégnél volt rá péda, hogy volt olyan akinek nem kellett.

Mondtam neki, hogy lenne egy másik munkahely ha minden igaz..

De nem enged el, tehát így egyből mentem a dokihoz aki ki is tud írni 2-3 hétre.

Nem lesz ebből nekem valami bajom? A doki azt mondta nekik nem.

Adhat igazolatlant vagy kaphatok valami pénzbírságot vagy akármit?

Vagy esetleg felhívat hogy ki vagyok rúgva? Így elvilg nem, hogy már be adtam a felmondási papírt nem?

30 napot kellene letöltenem de ez nekem most nem megolható.

2017. máj. 2. 14:09
 1/2 anonim ***** válasza:

A dokinak valóban nem lehet baja, hisz ő végső esetben megmagyarázhatja , hogy megjátszottad a nagy beteget, aki a halálán van.

Így, hogy beadtad a felmondásodat, már nem tud kirúgni, maximum elengedni a próbaidőt.

Viszont azzal is tisztában kell lenned, hogy fordulhat a munkajogi bírósághoz is, és kezdeményezheti annak kivizsgálását, hogy valóba beteg vagy-e. Ez esetben, ha beigazolódik, hogy kutya bajod csak nem akarod ledolgozni a felmondási időt, megbüntethetnek, hisz megkárosítod a munkaadót.

2017. máj. 3. 11:54
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi, 3 hét miatt csak nem fog balhézni!
2017. máj. 6. 10:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!