Ilyenkor mivan? (Felmondási idő)
Ma kezdtem tölteni a felmondási időmet, de persze úgy hogy utána táppénzre mentem egyből.
A főnök tudja, hogy nem is vagyok beteg és hogy én nem akartam letölteni a 30 napot mivel a cégnél volt rá péda, hogy volt olyan akinek nem kellett.
Mondtam neki, hogy lenne egy másik munkahely ha minden igaz..
De nem enged el, tehát így egyből mentem a dokihoz aki ki is tud írni 2-3 hétre.
Nem lesz ebből nekem valami bajom? A doki azt mondta nekik nem.
Adhat igazolatlant vagy kaphatok valami pénzbírságot vagy akármit?
Vagy esetleg felhívat hogy ki vagyok rúgva? Így elvilg nem, hogy már be adtam a felmondási papírt nem?
30 napot kellene letöltenem de ez nekem most nem megolható.
A dokinak valóban nem lehet baja, hisz ő végső esetben megmagyarázhatja , hogy megjátszottad a nagy beteget, aki a halálán van.
Így, hogy beadtad a felmondásodat, már nem tud kirúgni, maximum elengedni a próbaidőt.
Viszont azzal is tisztában kell lenned, hogy fordulhat a munkajogi bírósághoz is, és kezdeményezheti annak kivizsgálását, hogy valóba beteg vagy-e. Ez esetben, ha beigazolódik, hogy kutya bajod csak nem akarod ledolgozni a felmondási időt, megbüntethetnek, hisz megkárosítod a munkaadót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!