Ausztria, Erkölcsi Bizonyítvány. Kell bejelentett lakcím vagy sem?
Úgy tűnik, hogy egy osztrák munkához kellene szereznem Erkölcsi Bizonyítványt. De nem élek Ausztriában, és nincs bejelentett lakcímem sem. Szükséges ez, vagy csak szimplán bemegyek a kerületi rendőrségre, ezzel a kérelemmel, és kiadják nekem?
Vagy ki kell kérnem itthon a magyart, amit még le kell fordítani?
A kontakt azt mondta, hogy bemegyek az osztrákokhoz, és mivel munkához kell, így kb 16 Euró lesz. Igaz nem tette egyértelművé, hogy a bejelentett lakcím szükséges-e. Ellentmondó dolgokat olvastam, jó lenne egy aktuális hozzászólás. Köszönöm.
Valahogy sejtettem, hogy nálunk nem 10 perces móka lesz ez. Ügyfélkapun regisztrálni, majd ott online benyújtani az igénylés, és várni, hogy kipostázzák.
Ezzel szemben, az osztrákoknál, bemész a rendőrségre, lecsekkolnak ott helyben, és ha minden ok pár perc múlva már meg is kapod. :((
6: "péntek délután igényeltem online, csütörtökön már a postaládámban volt." Nem fordítva? :)
Oké lenne, ha holnap ki is küldenék, de az azonnali ügyintézés még jobb lenne ugyebár. lásd sógorok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!