Dolgozom egy cégnél, és a munkaszerződésemben 8 óra van feltüntetve munkaidőnek(+30 perc ebédszünet, amit le kell dolgozni). Túlórázás miatt egyáltalán nem kapok pénzt, semmi pótlék, semmi. A munka úgy néz ki, hogy muszáj túlórázni, mert későn érkeznek az autók és meg kell pakolni azokat(van mikor este 8-kor jön). Az a konkrét kérdésem, hogy ha én lelépek 16:30-kor, ledolgoztam azt a 8 és fél órát, és nem maradok ott túlórázni, arra hivatkozva, hogy nem fizeti ki és nem az van munkaszerződésben, akkor valamilyen módon kiszúrhat-e velem, hivatalosan akár nem hivatalosan?
2017. szept. 26. 19:04
1/7 anonim válasza:
Hivatalosan nem tud beléd kötni ha a szerződésed szerinti idődet ledolgozod. De azt megteheti, hogy bármilyen más piti ürüggyel kirúg az állásodból.
Igen, keresztbe tud tenni (bárhogy), de kirúgni nem fog, hiába szeretnéd.
2017. szept. 26. 19:49
5/7 A kérdező kommentje:
Igen, én lennék, csak új munkahely lépett fel, és egy picit komolyabb is, és gyorsan történtek a dolgok mostanában. Kártérítésről nem tud valamit esetleg, milyen összegben lehet számítani az ilyen határozott idejű felmondás esetén?
2017. szept. 26. 19:58
6/7 anonim válasza:
Kérdező, már megírtam a másik kérdésednél, hogy ha lelépsz felmondási idő nélkül, akkor ne csodálkozz, ha nem kapod meg a szeptemberi fizetésed, ugyanis hivatalosan ez úgy néz ki, hogy követelheti az őt ért üzleti veszteséget, (pl ha dinnyét rakodnátok és nem tudná pótolni a hiányodat és megposhadna a dinnye, akkor az egész kárt Rád verheti) és a határozott időből hátralévő bért + esetedben a pályakezdő támogatást is rád verheti, amit vissza kell fizetnie, stb.
De ezt már leírtam a másik kérdésednél - nem tudom, mi nem volt érthető benne? Vagy el sem olvastad? (és igen, tudom, hogy a másik helyen 1.-én kezdenél)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!