Kirúghat-e a főnököm, mert nem akkor járok dolgozni, amikor ő szeretné, hanem amikor a munkaidőm kezdődik? (kereskedelem)
Reggel 8-ra járok dolgozni, ma is épp beestem 8-ra, mert a Krisztina Tértől a Széll Kálmánig kell közlekednem, majd ott átszállnom. Nem tudom kiszámítani mikor ér oda a villamospótló, néha egyszerre jön kettő, máskor meg negyedóráig nem jön, nagy dugó van minden reggel, 20 perces utat 50 perc alatt teszek meg minden reggel... örülök ha 8-ra sikerül beérni.
De ő szeretné, ha én már háromnegyed nyolckor bejönnék, hogy nyissak. (van ember, aki kinyisson és a többi kollégám rendszerint 8-kor, vagy utána kicsivel ér be...) 5 után van zárás és kitudja még meddig számolgatom itt a pénzét... negyed hatig minimum, de van, hogy tovább is... kirúghat-e azért, mert a közlekedés miatt nem érek be időben? azt mondta a közlekedés nem mentség arra, hogy elkésem.... de miért kéne korábban beérnem, ha 8-tól van a munkaidőm?
a 8-kor kezdődő munkaidő azt jelenti, hogy akkor munkára készen kell álljál. Az, hogy te 8-ra beesel, nem elfogadható sok esetben. Utána még átöltözöl, kifújdod magad, rendbe szeded magad, elmész pisikélni meg egyebek és máris 8:10 van.
Ez egy íratlan szabály, hogy a legtöbb munkahelyen kicsit hamarabb beérünk, mert sose lehet tudni mi lesz.
Látszik, hogy fiatal vagy még, vagy nincs munkatapasztalatod.
Kirúghat amikor akar, az ő dolga, te meg felmondhatsz ha nem tetszenek a munkakörülmények.
Bezzeg Kádár alatt nem kellett dolgozni!
Gyertek, prolik, sírjuk vissza azokat az időket!
#4: Nem? Elkéstél, ezáltal nem végezted a munkádat, ezért
megkárosítottad a Népet, amiért börtön járt! Selejt nem
lehetett, mert szintén megkárosítottad a Népet, azért is
leültettek.
Aki nem dolgozott, azt pedig azért tartóztatták le :)
És nappal a kocsmában sem lehettél, mert azért is elvittek :)
8kor munkaképes állapotban kell lenned, ha 8-tól van a munkaidőd.
"azt mondta a közlekedés nem mentség arra, hogy elkésem...."
Így van. Ha van egy kis esze azonnal kirúg téged :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!