Jogilag helyesen jár el a főnököm, van ehhez joga?
Figyelt kérdés
2 hónapja vagyok bejelentve a munkahelyemre, mint raktáros ( 1 hónap próbaidőm volt), pénteken (22-én) szóban felmondtam. Új munkahely miatt, ahol október 1-jén kell kezdenem, mert ott is határozott idejű szerződést írnék alá.
Nem fogadja el a felmondásom, a határozott idejű szerződésre és az úniós támogatásra(mint pályakezdőt alkalmaz)hivatkozva. Ma élőben beszéltünk, és megfenyegetett engem, hogy beperel, kártérítést kellene fizetnem(nincs mit!),felhívja az új munkahelyem és onnan kirúgat, elmondja milyen inkorrekt ember vagyok és nem jó munkaerő. Jelzem 20 éves vagyok, szerintem ehhez nincsen joga, és ahhoz, hogy akaratom ellenére ott tart, mivel nem fogadja el a felmondásom. Felmondási időm nincsen, pláne 2 hónap után. Tehát nem kötelezhet arra, hogy én addig ott dolgozzak.
egyszerűnen dolgozzad le a kötelező munkaidődet. ERgó dolgozz 8 órát, túlóra nélkül, stb. Vaszeg hamarosan kirúg.
2017. szept. 25. 18:14
12/22 anonim válasza:
10-es, ne adjál már ilyen tanácsokat a kérdezőnek: az nem fenyegetés, hogy azt mondja a munkáltató, hogy bepereli kártérítésért - ugyanis joga van hozzá. Csak tényt közölt, még ha ordítva is.
Nem védem a munkáltatót, nem azért írom ezt, hanem azért, mert ezt mondja ki a munka törvénykönyve.
2017. szept. 25. 18:18
13/22 anonim válasza:
Kérdező, Te meg ha normálisan, kultirált hangnemben próbáltad volna megbeszélni a problémáidat a főnökkel és elmondani, hogy miért akarsz elmenni, akkor még az is lehet, hogy elengedett volna okt. 1-ével, mivel határozott idejű szerződést is fel lehet mondani közös megegyezéssel.
2017. szept. 25. 18:21
14/22 anonim válasza:
12es talpán járjon a kérdező ne a száraz elméleteken meg a jog ingoványos talaján , feltételezéseken . Másrészt a kirúgatás fenyegetőzésről van bizonyítéka és van elég vaj a fején a cégnek hogy rácsesszen . Ez is joker szóval az ötlet jó munkaügyi bíróságnál . Tehát 1-1 az állás hanem 2-1 a melós az ifjú javára .
2017. szept. 25. 18:22
15/22 anonim válasza:
Hangfelvételt viszont tilos beleegyezés nélkül készíteni. Ha elküldi a főnökének e-mailben, az már csak emiatt perelhet sérelemdíjért. Aztán persze majd a végén derül ki, hogy összességében ki jött ki jobban a dologból :P
2017. szept. 25. 18:34
16/22 anonim válasza:
kártérítést kellene fizetnem(nincs mit!)
de, van mit, határozott idős a szerződésed...
2017. szept. 25. 19:21
17/22 anonim válasza:
A bíróság mérlegeli és szemet huny a szabálysértés felett ha bizonyíték egy komoly fenyegetés ami erősebb kategória . Meg kell szorongatni a tagot , munkaügyi bíróságot is rá lehet vadítani .
2017. szept. 25. 22:03
18/22 anonim válasza:
Minek osztod az észt, ha látszik, hogy az égvilágon semmit nem értesz hozzá..? Ez nem szabálysértés, polgári jogi úton követelhet sérelemdíjat az akinek a személyiségi jogait megsértették. A főnök helyében én pl. simán élnék ezzel, ha perre kerül a sor. Ez nem zárja ki azt, hogy a másik perben vesztes legyen, hogy ki jár jobban, az meg a végén derül ki. A jogi helyzetre volt kíváncsi a kérdező. Nos, ez az amiket fel lehet használni, a többi meg süket duma.
2017. szept. 25. 22:29
19/22 A kérdező kommentje:
A kártérítésre azt is értette, mikor rossz terméket raktam be egy megrendelésbe, es azt mondta, hogy több száz ezer forintos kárt okoztam már neki ilyenekkel. Kérdem én, ha valaki ekkora jellegű kárt okoz nekem, azt azonnal el bocsátom. A másik, egy szóval sem mondtam, hogy olyan hangnemben beszéltem vele! Felvázoltam a terveim, hogy egyetemre akarok menni, jogosítványt csinálni, nyelvvizsgát.. Azt 110 ezres havi keresetből elég nehéz megoldani. Akkor váltottam stílust, amikor ő is
2017. szept. 25. 22:33
20/22 A kérdező kommentje:
A hatalmas "károkról" múlt hónapban kaptunk papírt tanító jelleggel. Egész augusztusban 9 ezer forintot hoztam össze.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!